05/10/08 – Keulen – Marathon

Het barslechte weer kan de knalprestaties van de troepen van Jos Bijnens niet tegenhouden. De lopers kregen regelmatig enkele stortbuien over hun. Jos Surinx gaat voor het eerst onder de 3 uur, 2.59.40. Rene Meertens volgde iets verder, 3u03.56. Trainers Jos en Jos geven ook het goede voorbeeld, Bijnens 3u29.04 en Swennen 3u30.40.   Uitslag lopers Atla

Van harte proficiat voor jullie presataties, geweldig en als we iemand gemist hebben, mail dit gerust door naar info@atla.be.

 • Een verslag van dit geslaagde weekend vindt u hier
  D
  e meegereisde supporters worden bedankt door onze lopers voor de deugddoende aanmoedigingen langs het parcours.
 • Aangepast parcours 
 • Foto’s

Op zondag 5 oktober zullen ongeveer een 15 à 20 atla-atleten en hun aanhang de Duitse stad Keulen gaan onveilig maken. De atleten gaan toetsen wat hun prestaties zijn op een halve of hele marathon na een degelijke voorbereiding van 14 weken. Liefst 5 keer per week bonden ze de loopschoenen aan de voeten en dit niet zomaar voor een half uurtje. (voor een halfuurtje trekken ze de schoenen nog niet meer aan.) Het trainingsschema werd wel overwogen opgesteld door trainer Jos Bijnens, hierbij rekening gehouden met voldoende variatie tussen tempolopen, rustige en lange duurlopen en ook enkele wedstrijden werden mee ingepland. Voor zijn vakantieperiode werden 2 trainers ad interim aangesteld, en nadat hij van zijn welverdiende vakantie had genoten, volgde hij praktisch elke training actief mee, waarvoor alvast een bijzonder woord van dank. Ook gaf hij advies in voeding, looptempo, en bovendien zorgde hij ervoor dat de sfeer in de groep optimaal is. Kortom, alles wat je mag verwachten van een professionele trainer.
Bij atla zitten er atleten tussen van alle klassen. De ene wil gaan voor zijn besttijd, de andere om net ietsje sneller te zijn en weer anderen just for the fun. (of er nog veel fun zal zijn na zo’n 42 km???)
Dat er in zo’n groep al heel wat gespeculeerd wordt, dat kun je wel zeggen. De nodige weddenschappen worden afgesloten. Van een extra vat tot schoenen die aan de haak worden gehangen bij het niet bereiken van het vooropgestelde doel. De geruchten doen de ronde dat de gokchinees hier ook weer tussen zit, maar dit zal eerstdaags wel uitlekken in de nationale pers. Wat het allemaal worden zal, daar weten we zondag in ieder geval meer over. Wij zullen ervast een fijn weekend van maken en houden u verder op de hoogte.

18 comments

 • Sandra

  Ondanks onze drukke periode, van trainingen en kampioenschappen, konden we toch ook altijd gesprekken opvangen, van op en naast de piste, ivm deze marathon.
  Vele ouders van atleten, waren druk in de weer, om ook alles “praktisch” voor te bereiden; vervoer, hotel, enz… Ook viel het ons op dat de “marathon-lopers” heel gedreven hun tempo’s de piste kwamen uitvoeren, soms pas, lang na iedereen gedaan had met trainen, terug op de piste aankwamen. Wij hebben nu een beetje rust, en dus ook alle tijd, om alles wat jullie daar doen goed mee te volgen.
  Wij wensen jullie al heel veel geluk en sterkte voor deze “moordende” afstand. En als jullie dan na 42km over die eindstreep komen, ……… en opgewacht worden door familie,supporters en collega’s………dan kunnen jullie zeggen WE DID IT!!!!

 • heidi en kurt

  Ondanks het feit dat we ons ook wel afstandslopers noemen, hebben we totaal (nog) geen behoefte om een marathon te lopen. Dat is volgens ons iets voor gekken. Aangezien veel atla-atleten Keulen onveilig zullen maken, heeft dit volgens ons ook wel iets te maken met de nabijheid van OPZ Rekem. Aangezien Heidi daar werkzaam is, kunnen jullie vanaf maandag allemaal bij haar terecht! Niettemin, en desondanks: ALLEMAAL HEEL VEEL SUCCES!
  Kurt en Heidi

 • ghislain

  Na veel zweten,pijntjes hier en daar is het zover maak er een fijne wedstijd van en probeer er zo -veel mogelijk van te genieten.En denk eraan ook bij regenweer voldoende te drink. Veel sucses en een fijne marathone. ghislain

 • Petra

  Hallo allemaal!

  Terwijl jullie daar aan t zwoegen zijn, volg ik jullie prestaties op de voet op de site van de marathon van Keulen..doorkomst op 10km, half, 30 km … en van een aantal momenteel al het de aankomst. Spannend! 🙂 Mijn respect en bewondering groeit met de minuut!! Aankomen op zich verdient al een een dikke pluim, maar daarbij ook nog zo’n tijden lopen.. Chapeau allemaal en geniet straks met z’n allen van de ‘apr?s-marathon’!!

  Goede terugreis allemaal en tot wederziens bij Atla!!

 • Sandra

  Ik heb al een aantal uitslagen kunnen terugvinden op de site van K?ln.
  Nogmaals PROFICIAT!!!
  Prachtprestaties!!!

 • els

  Amai, wat een supporters!!!

  Na 1 km zag ik Carlo en de kinderen staan, onmiddellijk gerustgesteld dat ze goed ter plaatse zijn aangekomen, want dit was niet zo vanzelfspreken, na het hindernissenparcours dat wij zaterdag trotseerden om ter plaatse te geraken. Maar meer hierover in het algeme verslag.
  Verder stonden Marc en Yves, totaal niet verwacht. En of die hun best deden om te supporteren, amai nog niet. Springend en armzwaaiend, je kon er gewoon niet naast kijken. Onderweg al de dames met kinderen van de mannelijke atla-atleten die ook in het hotel verbleven. En als ik goed geteld heb, waren ze maar liefst met 18. Allen goed verstopt en ingeduffeld in winter-of regenjas. Je moest goed kijken om te zien wie er stond. Ze deden dan ook allemaal hun uiterste best om boven het tromgeroffel en de muziek uit te komen. Sommigen hoorde ik wel, maar zag ik niet. Maar wees er zeker van, ik heb jullie zeker gehoord. Er zal wel meer dan 1 orofartje of strepsiltje aan te pas komen om die geschraapte kelen terug te herstellen. Ook Julia zag ik haar hoofd nog tussen de eerste rij doormanouvreren om ons aan te moedigen. Verder zagen we Cor en Veerle op de minder drukke plaatsen, in gezelschap van Christien en de vrouw van Serge. De meesten hebben we meer dan eens gezien. Dan over de laatste brug ontmoette ik nog Jos Swennen, Danny Bruggen en Jos Bijnens. Ze hadden hun tocht al afgerond, en wandelden terug richting hotel. Ze hielden zich mooi onder hun plastieksken om niet helemaal af te koelen. Ook zij moedigden me aan om de laatste km af te leggen. Vervolgens zag ik Carlo, Kirsten en Jasmine nog in de menigte en dan als laatste als echte vippers, Julia en Daisy. Heerlijk, jullie te zien genieten als een atla- loper de eindmeet bereikt.
  Bedankt supporters, jullie waren echt SUPER en jullie geroep en aanwezigheid maakt de tocht maar half zo lang. Allemaal hartelijk dank, want ook jullie trotseerden wind en regen om ons aan te moedigen.

 • Yves

  Proficiat aan jullie allemaal met deze prachtprestatie in barre weersomstandigheden daar in K?ln.

 • Jos Swennen

  Beste Kurt en Heidi, ik denk dat ik me toch in Rekem even laat onderzoeken want als je een nacht met Henri Huynen op de kamer hebt doorgebracht dan denk je dat er Alsheimer aan het optreden is .

 • Jos Nijst

  Ik wil hierbij vooral onze trainer Jos Bijnens bedanken voor zijn professionele begeleiding tijdens de voorbereiding van deze marathon. Ook Jos Swennen en Ghislain Dops hebben de nodige tips gegeven zodat ik deze marathon zonder enig probleem heb kunnen lopen.
  De trainingen vond ik soms zwaarder dan de wedstrijd zelf. Maar door de fijne sfeer in de groep heb ik toch van elke training kunnen genieten.
  Een gemeend dank u wel en proficiat aan alle lopers en uiteraard aan alle supporters die regen en wind hebben getrotseerd om ons aan te moedigen.

 • heidi en kurt

  Een hilarisch doch bijwijlen zelfs ontroerend verslag van een van de absolute loop-hoogtepunten van dit jaar. Iedereen heeft zichzelf overtroffen. Nogmaals proficiat aan allen!

 • Daisy Vrijens

  Proficiat lopers!
  Jammer van het weer, dat kan een volgende keer alleen maar meevallen.

 • Peter S.

  Wie het ‘mooie’ verslag gelezen heeft van onze marathon heeft kunnen vaststellen dat de reporter Jos Sw. himself terrecht redelijk is beetgenomen door z’n kamergenoot Harry. (schoenenverhaal). Iedereen had wel wat ‘medelijden’ met hem op het moment van de grap aan het ontbijt. Jos was even van de kaart kun je wel zeggen. Maar wat echter velen niet wisten is dat hij zelf de dag ervoor rondliep met het snode plan om de chip van concurrent Danny te verwisselen met die van Els !!. Geen kompassie meer met onze redacteur dus in het vervolg….

 • Danny

  Proficiat aan alle atleten en vooral aan alle supporters. Voor mij was het een ervaring om nooit meer te vergeten. Je kan wel spreken van een “dream team”. De grap met de loopschoenen was misschien wel misplaatst maar ik denk dat Jos nooit meer zo een goede tijd loopt daar hij enorm geprikkeld was.
  Het weekend was fantastisch en voor herhaling vatbaar. Dank U wel trainer Jos en ik kijk al uit naar de volgende uitdaging.

 • Jos Su

  Als de veelbesproken supporters zo voltallig gaan blijven verschijnen, spreken we straks van een heuse spionkop. Daar hoort eigenlijk wel een CLUBLIED bij of niet? Begin alvast maar enkele kernzinnen te bedenken voor een generale repetitie op 31 October .
  Ook op 31 october worden gemaakte weddenschappen omgezet in “real stuf”. Voor mijn part mogen ook de winnende partijen een duit in de zak doen en komen opdagen met nog meer taart , bier of desserts…. (hint)
  Wij vinden dat Benny een “dank je wel” verdient om het hotel , parking … op voorhand te boeken . Alles was prima geregeld ! Dus Benny, je mag dat een volgende keer weer doen, hi.
  Voor mij was de wedstrijd veel zwaarder dan de trainingen. Ook begrijpelijk want eigenlijk was ik, in plaats van een wedstrijd te lopen, aan een paar dagen relaxatie toe na een halve dag met 3 vrouwen (die regelmatig elk een andere richting uitwilden) rond gereden te hebben van de ene file naar de andere. Al goed dat Jos B onze weg kruiste zodat we in convooi naar onze bestemming op zoek konden.
  Ghislain, bedankt voor de tip om veel te drinken tijdens de wedstrijd, maar ik had meer dorst na de wedstrijd. Zelfs liter-pinten bleken te klein. Niet waar Danny?
  En Carel, laat ons weten wanneer je een derde uitdaging aangaat om die 2 seconden van de borden te vegen dan zijn we allen op post om u vleugels te geven.

 • Peter V

  Ik ben pas 1 jaar bij atla en een marathon leek echt iets onbereikbaar voor mij. Maar door goede trainingen en heel veel tips van de oude rotten in het vak is het me toch gelukt. Ondanks het slechte weer heb ik ongelooflijk genoten van deze wedstrijd met heel veel kippenvelmomenten. Telkens als bekende gezichten me aanmoedigde kreeg ik gewoon vleugels.Ik hoop wel dat het clublied er snel komt, dan kunnen we volgende keer zingen als we de lange afstanden trainen.

 • kurt

  Jos, denk eraan in het vervolg, dat ene scherm in uwe Land Rover, dat is geen overbodige optie, maar een GPS!!! 😉

 • Marie Jeanne

  Kurt en Heidi hadden wel gelijk : een beetje gek waren we al, maar we zijn er alleen nog gekker op geworden … het blijft maar duren ! De marathon zindert nog na, dat is duidelijk. Het is voor iedereen een positieve ervaring geworden, en dat is wat telt.
  Zelf had ik nooit gedacht dat ik ooit een marathon zou lopen , maar ja , hoe gaat dat, je hoort in het clubhuis iets waaien over een marathon . In een overmoedige bui roep je enthousiast : “ik doe mee!” En dan heb je het aan je been natuurlijk . De trainingen waren best zwaar, maar met af en toe een extra rustdag was het voor mij toch goed te doen .
  Mijn speciale dank aan Jos B. die altijd oog had voor iedereen en tijdens de boslopen zorgde dat de groep bij mekaar bleef , dwz. dat de hele bende een rondje extra draaide om o.a. ondergetekende op te halen. Ik was er blij mee …
  Dan op naar Keulen !!! Eindelijk was het zover .Ik geraakte toch licht in paniek, want het leek mij opeens wel h??l ver : 42km en nog wat….
  Maar ja, ??nmaal in de mallemolen kan je moeilijk terug ……
  De dag zelf was ik tot mijn eigen verbazing de rust zelve. Ik dacht : gewoon vertrekken aan de start en stoppen aan de finish ……..Met Nico aan mijn zij als mental coach, is het gelukt , en alle spierpijn ten spijt …… de nasmaak is zoet…
  Ik vond het een fantastische ervaring .
  Bedankt aan iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks hieraan heeft bijgedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *