05 en 06/09/09 – Nijvel – BK Cadetten en scholieren

4 * GOUD, 1 * ZILVER en 2 * BRONS


GOUD:    Kimberley Efonye, 400m
                   Frederik Claes, 200m
                   Erik Heggen, 400m Horden
                   Cedric Hauben, 2000m Steeple
ZILVER: Frederik Claes, 100m
BRONS:  Erik Heggen, 110m Horden
                   Kimberley Efonye, 100m

Laatste aanpassing: 08/09/09 (Tekst en nieuwe foto"s en filmpjes)

Tweede dag

Erik Heggen kwam net als op de eerste dag als eerste Atla-atleet in actie. Deze keer diende hij aan te treden in de reeksen van de 110m horden. En ook op deze discipline (evenals op de 400m horden) wist hij zich met een 2de tijd te plaatsen voor de finale.
Met nog 2 te lopen finales wordt het dus nog een drukke dag voor Erik.

En ook Kimberley Efonye kwam al weer in actie. Na haar zware blessure wist zij zich met een 5de tijd te plaatsen voor de finale van de 100m. Omdat zij ook nog de finale van de 400m dient te lopen, heeft ook zij dus nog 2 wedstrijden te gaan vandaag.

De finale van de 110m horden was de eerste voor Atla vandaag. Erik Heggen zorgde meteen voor de 2de medaille op dit Belgisch Kampioenschap, hij behaalde BRONS.
En ook in de volgende was het weeral prijs. Kimberley Efonye liep op de 100m eveneens naar BRONS.

Na de middagpauze was het opnieuw de beurt aan Kimberley. Dit keer diende zij dus aan te treden in de finale van de 400m. Het werd een zeer spannende strijd, maar zij kon het GOUD naar zich toe halen. Een geweldige opsteker na de laatste moeilijke maanden.

Na de euforie op de 400m van Kimberley mocht Vincent Michiels aantreden in de finale over dezelfde afstand. Hij finishte op een schitterende 4de plek maar viel dus net naast het podium. Zijn tijd was 50"88, waarmee hij het CR van Erik Heggen verbetert.
Voor de opwarming had Vincent van thuis apart schoeisel meegenomen. Hij wilde deze immers doen op de strandslippers. Zijn loopschoenen was hij echter vergeten. Maar goed dat vader Heggen dezelfde maat had en hij bereid was om van schoenen te wisselen. Hij was echter heel blij toen hij zijn eigen sportieve schoenen terug kreeg van Vincent. Dat liep toch wel een stuk aangenamer.
Na de 400m volgde de 800m. Bij de cadetten had Michael Muutjens zich gisteren met een 7de tijd weten te plaatsen. In deze finale verbetert hij zijn PR met meer dan 3 seconden. Hij loopt 2’04"95 en wordt daarmee schitterend 5de.

Van de reeksen van de 200m hadden we niets ontvangen. Het was dus afwachten wat de finale zou geven. Daarin was Frederik Claes de snelste. Met 22"49 behaalde hij het 2de Atla GOUD.

De volgende finale met een Atla-atleet was het alweer prijs. De 400m horden leverde Erik Heggen een tweede medaille op vandaag. Deze keer was het de oppergaai die hij afschoot. GOUD, in een tijd van 54"88.

En nog was het feest niet gedaan. In de laatste wedstrijd, de 2000m Steeple verslaat Cedric Hauben na een superspannende wedstrijd het  hele pak. Hij brengt dus het 4de Atla GOUD mee naar Limburg. Met 6’12"80 zet hij de beste Belgische jaarprestatie op het bord en verbetert hij het 14 jaar oude clubrecord.
Achteraf hoorden we dat het niet veel scheelde of Atla had nog een medaille gewonnen op de 2000m Steeple voor scholieren heren. Petra kwam immers als 4de over de eindstreep maar had jammer genoeg niet het juiste geslacht om opgenomen te worden in de uitslag. Haar tijd is ook niet bekend gemaakt!

Ondertussen had Jana Nys nog een 9de plaats neergezet in haar wedstrijd van de 1500m Steeple.

Zodra we alle uitslagen hebben, worden deze geplaatst.
Na dit prachtig weekend kunnen we zeker stellen dat dit met 7 medailles een zeer geslaagd kampioenschap was voor ATLA.

Proficiat aan alle onze atleten en train(st)ers!!!

Eerste dag

De eerste dag van het Belgisch Kampioenschap begon door typische Belgische toestanden op de autoweg met heel wat vertraging. Door een ongeval ontstond er een flinke file en kwamen een heel aantal atleten te laat.

De eerste ATLA-lopers die dan eindelijk in actie kwamen waren Erik Heggen  en Kimberley Efonye. Erik wist zijn reeks van de 400m horden vlot te winnen en plaatste zich zo voor de finale van morgen. Zijn tijd, 57"83, was goed voor de 2de totaaltijd.
Ook Kimberley won haar reeks van de 400m. Zij klokte de snelste tijd en mag dus zondag aantreden in de finale.
En ook Vincent Michiels plaatste zich voor de finale. Op de 400m zette hij 51"71 op de klok.

De eerste medailles werden verdeeld onder de scholieren discuswerpsters. Hierbij viel Laura Venken net naast het podium. Haar 37m94 was goed voor de 4de plaats.

Frederik Claes plaatst zich met 11"11 als 3de voor de finale van de 100m. Deze wordt later vandaag nog gelopen.
En ook cadet Michael Muutjens plaatst zich voor de finale, maar dan wel deze van de 800m. Hij loopt net geen nieuw PR met  2’08"33, goed voor de 7de tijd. In dezelfde reeks loopt Jonas Bijnens 2’15"68.

De finale van de 100m leverde zoals verwacht een eerste medaille op voor Atla. Frederik Claes loopt 11"02 en wint daarmee ZILVER.

Laura Verschelde had een moeilijke dag. Zij liep de 1500m in 5’33"00.
Chala Tulu Mergersa woekerde dan weer met zijn krachten. Is het misschien niet beter om naar goede raad te luisteren? Op de 3000m eindigde hij dan ook jammer genoeg op de vierde plaats in 8’53"02.

De tweede kampster die op dit BK in actie kwam was Lotte Froyen. In het speerwerpen leverde zij met 29m30 een mooie prestatie. Dit was goed voor een 10de plaats.

Vooraf:

Vooruitblik op de Belg.kamp.cad-schol in Nijvel zaterdag 5 en zondag 6 september 2009
 
Na de knappe prestaties van onze atleten op het Vlaams kampioenschap in Brugge zijn de verwachtingen hoog. De atleten snakken naar meer.
Wij duimen alvast voor hen. Zodra we resultaten ontvangen, zullen we deze publiceren.

 
Bij de sprinters wordt weer veel verwacht van scholier Frederik Claes. Na zijn 10.86 op de 100m op het Vlaams kampioenschap zal hij nu nog sterker uit de hoek moeten komen tegen de Belgische recordhouder Julien Watrin die nog 2 tienden sneller is. ZILVER is het minste wat verwacht wordt. Op de 200m zal hij de grote favoriet voor het GOUD zijn.
Zijn trainingsmaat Erik Heggen heeft zijn hordentechniek nog bijgeschaafd bij Filip Vermeiren en gaat voor GOUD op de 400m horden waar hij torenhoog favoriet is. Op de korte horden kan daar als toetje misschien wel BRONS bij.
De andere krachtpatser Vincent Michiels zal zijn PR’s op de 200 en 400m willen aanscherpten. Op de 400m staat hij met de 6de tijd, wie weet??
Zal Kimberly Efonye na haar zware blessure er weer staan, dat is de vraag. Zo ja, zal ze op de 400m moeilijk te kloppen zijn. De 100m zijn voor haar denken we, net te kort.
Op de 800m cadetten jongens gaan Jonas Bijnens en Michael Muutjens voor hun PR en wie weet zorgt de onberekenbare Michael voor de verrassing met een finaleplaats.
Laura Verschelde, 1stejaars cadette, heeft met een deelname aan de 1500m haar doel al bereikt. Misschien een nieuw PR??
Jana Nys, eveneens 1ste jaars, zou wel eens verrassend sterk voor de dag kunnen komen op de 1500m steeple. 
Onze Ethiopische vriend Chala Tulu is sterk bezig. Liep verleden week nog 3.59 op 1500m. Met minder dan een medaille zal hij niet tevreden zijn op de 3000m.
Cedric Hauben gaat dan weer voor de hoogste eer op de 2000m Steeple.
Bij het discuswerpen scholieren meisjes staan we klaar voor een ware veldslag voor de medailles. 6 meisjes binnen de 2 meter. Laura Venken is er in ieder geval klaar voor. 40 meter zal een must zijn. In het speerwerpen gaat Lotte Froyen voor een PR.
 

 

22 comments

 • daisy

  Heb vandaag al meerdere malen op de site gekeken, mooi dat we op de hoogte worden gehouden.
  Van harte proficiat met de top-prestaties!
  Daisy

 • Hilde

  Misschien totaal over het hoofd gezien maar ook Lotte nam deel aan het speerwerpen en werd knap 9de met een worp van 29.30m. Haar 3de beste van het seizoen
  Spijtig dat het op een afgelegen terrein plaats heeft zo komen de kampers helemaal niet in de pictures
  maar toch goed gedaan hoor Lotte.

  NVDR: Sorry Hilde, maar er zijn geen resultaten terug te vinden via het internet en wij zijn afhankelijk van hetgeen men ons doorstuurt! Zo missen we ook nog de uitslag van Jonas.

 • Cor

  We hebben ??n van de beste websites van het land met zonder te overdrijven enkele super webmasters. Over het hoofd wordt niemand gezien, althans niet bewust. Als iedereen probeert de nodige info door te sturen en niet op anderen rekent en reageert, zijn we ver genoeg. Zeker nu we geen Live uitslagen hadden.

 • frank bollen

  Een dikke proficiat aan alle medaillewinnaars en alle deelnemers,
  aan de deelnemers die geen medaille wonnen wil ik het volgende zeggen, blijf rustig verder trainen,laat jullie niet gek maken.

  Tegen een aantal mensen op atla heb ik gezegd dat er een aantal atleetjes veel potentieel hebben,ook al haalden ze geen medailles.

  Eens je senior zal worden begint iedereen met dezelfde propere lei.Dan telt het niet hoeveel records je liep als kadet/scholier/junior,of hoeveel medailles je behaalde.Dan begint de echte atletiek en loop je tegen alle leeftijden.

  In het verleden zijn er atleetjes geweest die veel wonnen,maar nooit senior zijn geworden,en dat is jammer,heel jammer.

  De echte toppers van nu begonnen op latere leeftijden,en liepen in hun jeugd nooit aan de top.

 • Maxim

  Proficiat aan alle deelnemers!
  Ik ben fier dat ik met jullie mag meetrainen!

 • michael m

  Proficiat aan al de atleten,en de trainers!
  het is grotendeels dankzij hun dat we deze super prestaties mogen meemaken…
  proficiat aan iedereen!

 • Andre & Linda

  Aan ALLE deelnemers een dikke proficiat …. en laten we ook alle trainers, trainsters, en het ganse ATLA bestuur zeker niet vergeten …. dankzij hun dagelijkse inzet kunnen al deze atleten hun favoriete sport beoefenen.

 • els

  Profciat aan alle deelnemers, dit is al een prestatie op zich. Dat er dan door een aantal atleten prachtige resultaten worden behaald, maakt het alleen nog veel mooier. Een dikke proficiat aan allen.

 • peter steegen

  Super… Wat een mooi palmares voor Atla. Het harde werk van ‘iedereen’ in de club loont zich duidelijk in de resultaten. Ook voor de atleten die niet in de prijzen vielen respect voor het harde werken gedurende het hele seizoen. Atleten, trainers en bestuursleden doe zo verder!!!!

 • Sandra

  Het was voor iedereen, een zwaar en zenuwslopend weekend. Met de nodige stress door de file van zaterdag, waar verschillende atleten m??r dan 1,5u volledig stil in gestaan hebben….wisten we de organisatie toch zo ver te krijgen om de reeksen van de 400m met 2u uit te stellen. Het ging niet alleen om onze atleten, maar ook om andere toppers, die we uiteindelijk telefonisch konden bereiken en gerust stellen, dat ze zich niet al te veel moesten opjagen.
  Maar toch die spanning bleef gedurende de ganse dag op deze atleten hangen. Dan was er ook nog de druk om die finales te “halen”…….met een piste van 6 banen en m??r dan 4 reeksen per sprintnummer, mochten niet enkel de snelste van elke reeks naar de finale, maar gingen de beste 6 tijden door.
  Wat dus wil zeggen: dat elke atleet toch maximaal moest gaan, om zeker te zijn, dat hij/zij bij die 6best-tijden zat. Gevolg: diep moeten gaan in de reeksen, te grote verzuring (zeker op de 400m) en met vermoeide benen die finale in………Onze atleten hebben het SUPER gedaan. De verwachtingen waren hoog, maar berekend. De resultaten vulden al onze wensen in!!! We hebben samen gepiekt naar dit kampioenschap, we hebben de laatste maanden, uren samen doorgebracht,………. al dat werken, afzien, volhouden, elkaar steunen , stimuleren, (want ook op de training was het soms moeilijk), …..het heeft m??r dan z’n vruchten afgeworpen……Naar mijn atleten toe: Bedankt voor de mooie dagen die jullie me gegeven hebben, het was een superjaar , een ZUPER ZOMER, samen met jullie ouders heb ik er echt van GENOTEN!!! Nu komt er nog de Interprovinciale, dan voor onze “oudste” atleten, het BK volgende week, de week nadien nog het BK estafette, en dan …………RUST!!!!(alternatieve rust……:-) )

 • Petra

  Het was inderdaad alweer een fantastisch weekend..alleen jammer dat steeple zo laat gepland staat en dat wij dus de helft van t schoon weer gemist hebben, maar we hebben toch nog wel van een aantal knappe wedstrijden mogen genieten. De atleten hebben stuk voor stuk prachtige prestaties geleverd en hier en daar voor super-spannende momenten gezorgd. De vreugde en ontlading nadien is des te groter ..bij atleten ?n supporters! Proficiat allemaal!! Bedankt trouwens aan de supporters om de verplaatsing naar Nijvel te maken!

 • Ronald

  Hoogdag voor Atla!! Proficiat aan ALLE atleten,
  ook die 2 meisjes, die op een afgelegen terrein, ZONDER aanmoedigingen van andere atleten, ouders, clubgenoten, clubbestuur…op Sandra en Kelly , Hilde en ikzelf na, hun wedstrijd afwerkten !
  Ook dit jaar zal het weer moeilijk worden om de discobolos trofee toe te kennen………..

  Ronald

 • Sandra

  Even ter verduidelijking!!! Ik bedoel dat de organisatie van het BK ervoor zorgde dat ALLE werpers en werpsters die meededen, weeral eens ergens buiten het stadion mochten opdraven!!

 • Marie Jeanne en Nico

  Wij nemen onze pet af voor het doorzettingsvermogen van al deze atleten en voor de onbetaalbare inzet en kunde van de trainers … een mooie opsteker voor de Atla!

 • yves

  Proficiat aan alle deelnemers met hun resultaten. Het zijn weer puike prestaties van jullie. Ik heb ook vernomen dat de atleten niet alleen over de meet gekomen zijn, sommige (PJ) zijn letterlijk met hun pupil over de meet gegaan. Spijtijg dat we hier geen resultaat van terug vinden of ben ik hier verkeerd geinformeerd?

 • bartoli

  Het mooi weer blijft maar duren,dat wijst op
  goede begeleiding en goede mentaliteit.
  Proficiat aan alle trainers en atleten

 • Sandra

  Steeds vaker wordt er me gevraagd , wat ligt aan de basis van het succes bij jullie in ATLA.
  Het is een moeilijke vraag, ………
  Het is steeds een combinatie van verschillende factoren…….
  Bij de ene atleet zal het ene wat doorwegen, bij een andere atleet , …..het andere.
  Maar het moet er wel ALLEMAAL ZIJN!!!! en dan heb ik het over:
  – juiste ingesteldheid,
  – voldoenden doorzettingsvermogen (ook als het bij momenten eens wat minder goed gaat, want dat hoort er bij),
  – goede mentaliteit tss de atleten onderling,
  -leuke sfeer in de trainingsgroep , maar ook
  in de CLUB, (je moet je er thuis voelen)
  – goede samenwerking tussen trainer en atleet (wederzijds vertrouwen,schema’s volgen, ….enz.)
  – trainer moet atleet vaak bezig zien, om bij elke training dadelijk te kunnen ingrijpen , als het nodig is….. soms is het beter een stapje terug te doen, omdat het lichaam dat nodig heeft, doortrainen zou het tegenovergesteld effect kunnen geven
  – zorgen dat je je lichaam goed verzorgt: correcte voeding, veel drinken, hygi?ne, rust(slaap), …
  – communicatie is heel belangrijk
  – ook communicatie tussen , atleet, trainer en
  bestuur…….
  – natuurlijk moet je ook talent hebben
  – ook ouders die 100% achter je staan, die je steunen en aanmoedigen
  – het allerbelangrijkste: atletiek moet je met hart en ziel doen…….!

  Alleen dan kom je tot goede prestaties, …..
  en goede prestaties zijn prestaties die je verdiend hebt, …..door je inzet ….en je harde werk.
  IEDER OP ZIJN OF HAAR NIVEAU!

 • van Mil Frans

  Sandra omschrijft het in bovenstaande commentaren het meest uitgebreid. Het totaalplaatje moet kloppen, alleen talent van de atleet of atlete is niet voldoende. Dat jullie deze resultaten behaald hebben is een teken van dat er bij jullie goed gewerkt wordt binnen de vereniging. Vandaar ook van onze kant de gelukwensen. Ik heb in het verleden ook een paar keer het geluk gehad dat er jeugd van mijn groep Nederlands kampioen werd, waar ik uiteraard ook trots op was. Vandaar dat ik mij heel goed kan indenken hoe trots jullie mogen en kunnen zijn met deze prestaties.

  Namens Avon (voorheen Achilles-Top)

  Frans van Mil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *