Corona & verdere richtlijnen – UPDATE

Bericht vanuit onze koepelorganisatie Sport Vlaanderen:

Coronavirus: Kunnen sportactiviteiten nog doorgaan?

Update 23/03: De Koninklijke Belgische Atletiekbond heeft beslist om alle competitie af te lasten tot en met 10 mei. Vanaf 11 mei zal de competitie hervat worden voor zover de overheidsmaatregelen in verband met corona dit toelaten.

De afgelaste wedstrijden worden niet herpland. De KBAB houdt het herplannen van geannuleerde Belgische Kampioenschappen in beraad.

Alle georganiseerde sportactiviteiten moeten geannuleerd blijven ongeacht hun niveau, omvang en of ze openbaar of privé zijn. Dit geldt zowel voor indoor als outdoor activiteiten. Ook het actief ter beschikking stellen en verhuren van (private) sportaccommodatie valt daar onder.

Sporten is en blijft gezond, op voorwaarde dat je afstand bewaart (“social distancing”) en alle hygiënische maatregelen respecteert. Sport Vlaanderen raadt daarbij aan om individueel te (blijven) sporten, bijvoorbeeld thuis.

Zodra er updates zijn, melden we dat. Ondertussen bedanken we alle sportfederaties, sportclubs en andere sportorganisaties om mee hun verantwoordelijkheid op te nemen.

In de praktijk: onze atletiekpiste blijft volledig gesloten voor iedereen!

Er kan wel steeds buiten onze accommodatie worden getraind:

 1. bij voorkeur alleen, anders met maximaal 1 andere persoon
 2. min. 2 meter afstand houden van elkaar
 3. zeker niet trainen bij gezondheidsklachten (koorts, spierpijn, keelpijn, hoesten, kortademigheid enz.)!
 4. thuis omkleden en douchen
 5. zeker niet panikeren en altijd het gezond verstand gebruiken
 6. binnen wandelafstand van de eigen woning blijven (onderrichtingen dd. 21/03/20, dus niet eerst een verplaatsing per voertuig, en op locatie gaan trainen)

  Leave Your Comment

  Your email address will not be published.*

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.