Onze club staat open voor jongens en meisjes vanaf de leeftijd van 5 jaar, alsook voor dames en heren zonder leeftijdsgrens.

Je kunt bij onze club atletiek beoefenen in een ontspannen en familiale sfeer, onder begeleiding van deskundige en gediplomeerde begeleid(st)ers. Ongeacht je aangeboren talent kun je bij ons terecht om je grenzen te verkennen, je te meten met anderen in wedstrijden, of om gewoon gezond te bewegen en te sporten. Voor elk wat wils!

Atletiek is veel meer dan lopen

Atletiek is niet alleen maar lopen, maar ook springen en werpen. Bij de jeugd worden bijna alle disciplines stapje voor stapje aangeleerd.

In alle leeftijdscategorieën en in het bijzonder bij de jongsten wordt de nadruk ook gelegd op het ontwikkelen van de motorische basisvaardigheden: uithouding, snelheid, kracht, coördinatie en lenigheid. De belangrijkste richtlijn bij de allerjongsten is al spelend de diverse atletiekdisciplines leren ontdekken.

Leeftijdsgroepen

Vanaf de leeftijd van 13 à 14 jaar (kadet) wordt vanuit de begeleiding progressief meer nadruk gelegd op het meer competitief karakter van de atletiek voor jongeren die sportieve ambities hebben en zich willen meten met leeftijdgenoten in wedstrijden. Daarbij is er waardering en respect voor ieders kunnen. Scholieren, junioren, senioren en masters kunnen rekenen op een ruim kader van gediplomeerde trainers in zowel de kamp- als loopnummers.

Naast de wedstrijdsport kan in principe iederéén bij ATLA terecht voor het puur recreatieve lopen. Rustig “sociaal” joggen in groepjes onder begeleiding, in de bos- en zuurstofrijke groene omgeving, zonder wedstrijdstress, is hier bijna elke dag mogelijk.

Minimaal eenmaal per jaar wordt er een project “start to run” opgezet voor beginners. In een tijdspanne van 10 weken leer je er in groep en onder begeleiding van gediplomeerde jogbegeleiders 5 km joggen. Daarnaast wordt er in groep ook deelgenomen aan natuur- of stratenlopen.