Lignano (It) – Stage Fondlopers – dag 9

De wedstrijd:

(nieuwe foto’s toegevoegd op 20/04/09 12h00)

Met een busje van Lignano naar Triest gereden voor de meeting apertura regionale. Een regionale meeting dus, eigenlijk alleen voor de atleten uit Friuli-Venezia-Giulia, maar dankzij de gastvrijheid van voorzitter Franco Mori mochten wij ook meedoen. Een prachtiggelegen piste, hoog tussen de bergen met wonderschoon uitzicht op de stad. En Triest werd getroffen door een paarse moker.

Sophie en Jinte bijten de spits af op de 600 meter en lopen de competitie volledig weg. Sophie wint in 1.48 en loopt zelfs sneller dan de snelste jongens! Jinte volgt op een seconde of 4 (juiste tijden zijn nog nergens te vinden, ze zijn hier natuurlijk niet zo actueel als de atla site). Michael volgt het voorbeeld van Sophie en schudt zijn enig overgebleven tegenstander schijnbaar moeiteloos van zich af op zijn 2000 meter en finisht in ongeveer 6.20
Daarna Laura en Jana die de 100 procent score vast blijven houden op hun 2000 meter en hun leeftijdsgenootjes laten staan met 7.08 voor Laura en 7.15 (?) voor Jana. Superprestaties dus voor de jeugd en daarna is het de beurt aan de ouderen.

Een zucht van angst waart voor de start door het peleton. Gaan de atla-atleten dan alle prijzen wegkapen. Vol ontzag maken de Italianen plaats aan de startlijn van de 1500 meter, waar het met 30 startende lopers behoorlijk dringen is. Even lijkt de angst terecht als Maarten er als een speer vandoor gaat en verschroeiend hard de eerste ronde aflegt. Maar daarna gaat de zware trainingsstage tellen. Maarten legt de kilometer nog af in de voorafgeplande tijd van 2’40, maar moet daarna veel prijsgeven om als 7de te finishen in 4.11 (winnende tijd net onder de 4 minuten). Cedric loopt lange tijd op een schema van 4’15, maar voelt in de laatste baanronde de voorgaande 200 trainingskilometers zwaar wegen en eindigt in 4’20. Steven begint behouden maar komt na 1000 meter goed op gang en weet in de laaste 100 meter Cedric nog te bedreigen om te finishen in een mooie tijd van 4’21. Leo start voortvarend in 65 seconden om vervolgens per ronde veel tijd toe te geven en de schade te beperken tot 4’27. Niky is de enige verstandige loper en start achter in het veld om nog redelijk fris te eindigen in 4’40.

Ten slotte zijn Anke en Anneleen aan de beurt voor hun 1500 meter. Anke gaat 2 ronden mee met de koploopsters en zit tot aan de 1000 meter op het schema van de limiet voor de BK (5’05). De laatste baanronde verliest ze echter veel tijd om te eindigen in 5’10. Anneleen loopt in de middenmoot en weet haar pr aan te scherpen.
 
Een zeer succesvolle meeting dus voor de jeugd en voor de ouderen vooral een toonbeeld van verbroedering in de sport. Werkelijk een warm onthaal en grote blijk van interesse! Prachtig dat op een regionale meeting er geen enkel beletsel blijkt te zijn om buitenlandse atleten te laten starten en deze ook enthousiast aan te moedigen. Niet altijd even makkelijk om in dit land iets geregeld te krijgen, maar uiteindelijk komt het hier altijd weer goed, dankzij de oprechte gastvrijheid en gemeende hartelijkheid. Leve Franco Mori en leve Italia (want op dat rottige toetsenbord hier kan ik nooit het trema vinden, dat is dan wel weer een nadeel van dit land)

3 comments

  • Veerle en Nico

    Proficiat voor alle atleten!! Niet alleen hier is het uitkijken voor de paarse truitjes, nu is Itali? aan de beurt. Bedankt voor de verslagen, deze week meer dan een keer per dag op de site gekeken. En nu kijken we uit naar vannacht als jullie terug in Lanaken aankomen.

  • peter steegen

    Proficiat Atlanders, geslaagd in de eerste testen. We hebben net gezien op de site dat het vliegtuig veilig is geland in Weeze. Oef…..met die bende aan boord, we zijn gerust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *