Lignano (It) – Stage Fondlopers – dag 8

Het wolkendek van gisteren bleek slechts tijdelijk en na een nachtje regen, aan de droge grond te zien de eerste sinds maanden, schijnt vanochtend de zon weer in al haar glorie. Gepaard met een stevige aanlandse bries zorgt dit voor een ideaal klimaat voor de enige training deze dag.
Slechts één training betekent: uitslapen en op het gemak ontbijten. Om elf uur acht keer een versnelling van 30 seconden over het enige heuveltje dat we in de gehele omtrek konden vinden. Ingehouden gelopen met het oog op de wedstrijd morgen. Het vervoer daarnaar toe heeft jarige SuperCor met handen en voeten geregeld. Engels als wereldtaal? Engels heeft de wereld veroverd? Nee, een dorpje ten Noord-Oosten van Venetie blijft dapper weerstand bieden. En met succes! Vergeet de Engelse lessen en ga op Italiaans. Sommigen verstaan een klein beetje Duits en in het dorp baat een verdwaalde Waal een tabakswinkel uit waar je in het Frans inlichtingen kunt vragen, maar verder is het al Italiaans wat de klok slaat.
Administratie is hier ook geen sterk punt. Vandaag is het na 6 (!) eerdere, vruchteloze pogingen dan eindelijk gelukt het verblijf af te rekenen. Om dit te bereiken moest de kassier drie keer de trappen op en af om uit weer een andere kast weer andere papieren te gaan halen en uiteindelijk is de factuur nog steeds niet opgemaakt. Maar niemand die zich er druk om maakt in de wetenschap dat het uiteindelijk allemaal goed komt en dat de zon schijnt en dat je je zorgeloos kunt laven in haar verzengende stralen…
 

4 comments

  • harry

    Veel succes morgen met de wedstrijd.
    En voor Cor nog een gelukkige verjaardag. Vanaf nu ben je dus ook mobiel 🙂

  • Petra

    Een dikke proficiat Cor!
    Daar hoort natuurlijk een overheerlijke verjaardagstaart bij…snel naar de plaatselijke bakker voor een ‘torta con panna montata’…laat t smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *