Op zondag 26 september 2021 organiseert Atletiekclub Lanaken de eerste Natuurloop op domein Pietersheim.

Er kan een 6 of 12 km gelopen worden, in verschillende tijdssloten tussen 9 en 12 uur. De inschrijving kost € 3,00, waarbij 2 drankbonnen (= 1 standaardconsumptie) zijn inbegrepen. Voor de jeugd zijn er verschillende afstanden op basis van hun geboortejaar, tussen 13 en 15 uur. Voor hen is de inschrijving gratis.

 

De 6 en 12 km beginnen met 1,5 ronden op onze atletiekpiste en eindigen met een ronde. Ertussen loopt het parcours doorheen de bosrijke omgeving van Pietersheim. Een afbeelding van de 6 km vind je hier, de 12 km hier. Bij de inschrijving kun je een tijdslot naar wens kiezen. Om het halfuur start er een groep lopers. Er wordt geen officieel klassement opgemaakt, maar er is wel voor elke afstand een segment op Strava (6) (12) voor wie zich toch wenst te meten met anderen.

Inschrijven is mogelijk via atletiek.nu. Na het maken van een account kies je bij inschrijven voor ‘Atleet’. Als je lid bent van een atletiekclub kun je met je wedstrijdnummer inschrijven. Indien niet, kun je kiezen voor ‘Geen lid van atletiekbond’ en bij ‘Vereniging’ voor je land. Bij categorie kies je dan voor ‘Racerunners’, waarna je de gewenste afstand kunt kiezen. Hierna wordt er om het gewenste tijdslot gevraagd.

 

De jeugdlopen (kids natuurloop) vinden plaats tussen 13 en 15 uur op en rond onze atletiekpiste. Het parcours en uurrooster voor de verschillende categorieën vind je hier. Ook de geboortejaren van de categorieën staan hierbij.

Inschrijven kan ook hier via atletiek.nu. De inschrijving verloopt hetzelfde als hierboven, maar er moet voor de juiste categorie gekozen worden. Daarna kan gelopen worden op het juiste aanvangsuur. Bij de jeugdlopen is het ook nog mogelijk om ter plekke in te schrijven.

 

Voor meer informatie over onze club kun je terecht op deze pagina. De inschrijvingslink vind je hier.

 


 

Kan ik nog wisselen van tijdslot?

Het is geen probleem om in een ander tijdslot te lopen dan aangemeld. Hiervoor hoef je ons niet op de hoogte te brengen. We vragen wel om zoveel mogelijk in het gekozen tijdslot te lopen, om het organisatorisch niet te moeilijk te maken.

 

Er is iets misgelopen met mijn inschrijving of ik heb een andere vraag.

Je kunt ons altijd contacteren via info@atla.be, dan bekijken we zo snel mogelijk wat er gedaan kan worden.