Zaterdag 01/05/10 – Tongeren – Tungri-run

Een zeer grote ATLA-delegatie was aanwezig op deze 21ste editie van de Tungri-run.
Overwinningen per categorie waren er oa voor Manuela Soccol en Annie Munten (5 Km), Olga Moonen (10 Km) en
Nathalie Van Oosterwijck (10 Km).
Manuela en Olga waren ook de eerste dame in de algemene uitslag.


Na 5 km waren er nog podiumplaatsen voor Sabine Borghoms(2de), Frank Bollen (2de) en Samuel Nulens (3de). In de algemene uitslag waren er liefst 4 Atlanders in de top 10 te vinden. Na Frank en Samuel finishten immers Ruben Max als 4de en Jonas Bijnens als 10.

Behalve de overwinningen van Olga en Nathalie stond ook Jef De Gelissen op het podium na 10 Km. Hij mocht de 3de trede betreden.
Het meeste ATLA-volk stond er aan de start van de langste afstand, de 21 Km. Hier noteerden we vooral de sterke prestatie van Willy Peter. Hij eindigde na 1h13’25" als derde.
Achteraf in de tent werd er gezellig door de bijna voltallige ATLA-delegatie lang nagekaart. Daarna trok iedereen voldaan huiswaarts met ook nog een heel aantal tombola-prijzen. Een voltreffer dus deze Tungri-run. 

Na de halve marathon en het bijtanken van het nodige vocht op zaterdag stonden zondagochten 09h30 alweer een aantal atleten terug aan het ATLA-clubhuis. Jacques, Giel, Luc, Danny, Willy en Harry deden een herstelloop van om en bij de 50 minuten. De anderen hadden er toch wel bewondering voor.

9 comments

 • kurt/heidi

  Proficiat aan allen, maar vooral aan het sterke geslacht, “the chicks”, die onze eer moeten hoog houden! Merci daarvoor!

 • Hilde

  wie waren de dapperste onder de Belgen
  juist ja de Atlanders
  proficiat aan iedereen

 • els

  Oef, wat was ik verrast, terug meer paars te zien aan de start in de Tungri run. Dat was weer een hele tijd geleden. En snel dat mijn collega’s masters weg waren. Niet te doen. Ze wilden weer allen hun beste beentje voor zetten. Ik mocht gelukkig toch nog het gezelschap genieten van een debutant op de halve marathon. Proficiat Luc, je hebt mij en andere lopers fantastisch uit de wind gezet. Je hebt de wedstrijd op je gemak uitgelopen. Je hebt genoten van de wedstrijd. Het zal heel waarschijnlijk de laatste wedstrijd zijn dat je met mij liep, want je kan nog veel sneller. Maar niet getreurd, ook ik heb er van genoten. Verder dank aan de supporters die afzakten naar Tongeren. Ook jullie aanwezigheid werd op prijs gesteld. En een geluk dat de weermannen ook voor vandaag ongelijk hadden. Het was ideaal loopweer. Jammer voor de 10 km lopers, deze hebben een regenbui moeten trotseren. Maar mijn ervaring is dat een regenbui tijdens de wedstrijd belange niet zo erg is, dan dat het al regent voordat de wedstrijd begint. Hopelijk hebben jullie dit ook zo ervaren. Aan de podiumbezetters, een dikke proficiat voor jullie prestatie.

 • Marie Jeanne en Nico

  Veel paars gisteren aan de start van de halve marathon . Allemaal stralende gezichten !! Zelf hebben we niet meegelopen en konden we zien wat 21km hard labeur zoal met mensen doet…. alles passeerde de reveu …de staalharde blik van de winnaar, de vastberadenheid van de achtervolgers ( Willy ge hebt dat fantastisch gedaan !!! ) , hoop, soms vertwijfeling en hier en daar zelfs wanhoop, maar vooral doorzettingsvermogen hebben we gezien ! Een dikke proficiat aan iedereen ! Het blijft een prestatie van formaat ……

 • luc

  Hey Els, Dank voor je compliment doch zonder jou had ik misschien de finish niet gehaald. Ik heb nu tezamen met jou een hele fijne 21 km gelopen. Dit was de eerste doch zeker niet de laatste die we samen lopen. Op naar Bilzen !!! En uiteraard nog een dikke “Chapeau” voor alle atla deelnemers.

 • bartoli

  Het wordt eens tijd dat ik me eens met de
  rangorde ga bemoeien en wat onrust breng
  in de groep.
  Een welgemeende proficiat aan alle Atlanders.

 • Gerard

  Allereerst proficiat aan alle Atlanders, jullie leverden mooie prestaties.
  Het doet goed te zien dat er weer een paars legioen aan de start stond van een wedstrijd.
  Vorig jaar was dat bijna ieder weekend het geval!
  Enkele masters missen we nog, al stonden er ook een aantal langs het parcours te supporteren, hebben we vernomen. Dat is al iets, maar meelopen is toch nog beter.
  Anderen beloven dan weer veel via een reactie op deze site, maar …. afwachten of ze die belofte ook gaan houden, Bartoli?

  Groetjes aan de hele ATLA-familie,

  Gerard

 • Philom?ne

  Inderdaad Gerard, er was een heel atla-legioen. De masters hebben zich duidelijk een heel voorjaar gespaard voor deze wedstrijd.Vandaar deze mooie resultaten.
  Ook ik ben benieuwd of Mr. Bartoli zich met die rangorde gaat moeien. Ik ben echt benieuwd of hij dat nog wel kan, want het is een hele tijd geleden dat hij zich nog eens in de kijker liep. Wij wachten alleszins af en willen geen woorden, maar daden!!!

 • Jos Swennen

  Jongens en meisjes, na het doorlopen van de uitslagen was ik zeer verrast. Er waren schitterende prestaties geleverd. Echter toen ik bij de masters de rangschikking aan het bekijken was, meende ik dat er in de registratie fouten gebeurd waren. Want ik zag dat Jo Bruugen voor zijn snelle broer stond. Daar ik niet aanwezig kon zijn, heb ik maar gewacht tot op de training om even te verifieren of er toch geen fouten waren gemaakt. Echter tot mijn grote verrassing bleek de rangschikking toch te kloppen. En de tijd van Jo versus broer Danny.
  Volgens de berichten van te voren op de atla zou Danny Bruggen zonder problemen in de buurt van de 1uur 35 lopen volgens zijn zeggen.
  Als mij dit moest overkomen dat ik dan ook nog boven de 1 uur40 zit en tevens mijn eigen broer mij van de sokken heeft gelopen, wel beste Danny ik zou de eerste weken zeker niet meer op de Atla verschijnen. Dit moet pijn doen zo af te gaan………..!
  Eigenlijk had ik dit verwacht want als we samen in de kleedkamer na de training waren en ik zag het getrainde lijf van Jo versus stevige Danny, sorry Danny je moet hard gaan werken om broer Jo nog te vloeren. Je leffes zie je in je losse buikspieren zitten. Wil je in Bilzen scoren dan zal je veel harder moeten gaan werken en minder eten en drinken.
  Beste Danny als je naar Vis? gaat , goede tip vertrek niet te hevig, doseer goed maar belangrijk ook ,weet wat je kan.
  Beste Danny, deze woorden komen van een oude rot die ook af en toe de mist is in gegaan . Besef dat de tijd gekomen is dat je jongere broer sneller is geworden, leg je hierbij neer en misschien kan je nu weer met mij komen lopen.
  een oude rot………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.