Zaterdag 21/03/08 – Heerlen – Limburgs zwaarste

 
Ghislain Dops nam afgelopen weekend deel aan deze ultraloop.

Zoals de naam doet vermoeden is dit geen vlak parcours,integendeel, meer dan 70 km worden afgelegd in het heuvelachtige Heerlen en omstreken.

Via de Brunssummerheide gaat het richting Landgraaf waar de langste open trappenpartij van Nederland is met 525 trappen, verder naar Ubachsberg, Gulpen, Valkenburg en Klimmen. Gedurende de gehele tocht zijn er mooie uitzichten. Maar uitzichten zijn er alleen als er geklommen wordt. Zo worden ondermeer de klim naar Ubachsberg, de klim naar Trintelen, de Eyserbosweg, de Gulpenerberg, Dolsberg, Sousberg, Keutenberg en Wilhelminaberg in Valkenburg onder de voeten genomen. Vervolgens worden de trappen naar de Kluis en naar Walem aangedaan. In totaal zijn het 2234 hoogtemeters.
Dit alles wist Ghislain te realiseren in een tijd van 8u20 14. Hiermee wist hij als 26ste de finish te bereiken. Ondanks deze zware inspanning nam hij als atlander zijn verantwoordelijkheid en wist de masters te vergezellen op het ledenfeest.  
Ghislain, een dikke proficiat met je prestatie.  

 

4 comments

  • Marie Jeanne

    “Iron man” inderdaad …….. die naam past hem wel ! Proficiat Ghislain !!

  • els

    Als je Ghislain hoort praten lijkt het erop alsof hij maar eventjes zo’n loopje heeft gedaan, zoals wij wekelijks doen maar dan als training. Tot je dan op de site van ultraned gaat lezen wat zijn collega’s ultra’s neerschrijven. Dan pas krijg je een idee van wat voor een wedstrijd het eigenlijk is geweest. Deze zal in ieder geval een peulschilletje zijn van wat je op het najaar te wachten staat, maar desondanks is dit een knappe prestatie die geen of weinig atlander je zal nadoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *