Zaterdag 21/03/09 – Herm?e + Titz (D)

Ook in de Jogging challenge van de provincie Luik wordt ATLA vertegenwoordigd. 6 masters trokken richting Hermée om er deel te nemen aan de 10Km.
De oproep van Els via de reacties op deze website aan het adres van de dames had geholpen. Volgens Gert Vos waren zij nu al met het dubbel van vorige week (van 1 naar 3???). 
Na de inschrijving werd de douche-accomodatie geinspecteerd. Dit bleek er eentje uit de jaren 60-70 of nog eerder te zijn.

Ook de tegenstand werd getaxeerd. Op het oog zat er zeker één heel snelle man of vrouw tussen. Sommigen, vooral mannen, kregen er echt schrik van!
Gert hoopte alvast 2 minuten van zijn tijd af te doen tov vorige week in het Duitse Eschweiler. Goede instelling Gert! Om dit te kunnen verwezenlijken had hij alvast gezorgd voor een mooi ATLA truitje.

Om 15h15 startten Els Aelbers, Petra Jans, Annemie Partoens, Jos Surinx, Gert Vos en Harry Bulté onder een stralende lentezon.
Na iets meer dan 3Km werd voor een eerste keer de start/finish lijn terug overschreden om vervolgens nog een lus te maken van 7Km.
Jos heeft bewust (?) iets trager gelopen dan vorige week. Dit om de reeds hoger vermelde tegenstander, gehuld in een fluor geel broek(je) met bijpassend topje, zeker niet voor te blijven. Jos finishte toch nog in 40’54".
De andere Atlanders kwamen in 2 groepjes over de meet. Gert en Harry lieten Annemie als echte gentlemen voorgaan! Zij realiseerden een tijd van respectievelijk 47’47", 47′ 48" en 47’52". Annemie behaalde hiermee een mooie 5de plaats in haar categorie.  Jammer genoeg waren er enkel prijzen voorzien voor de eerste 4 dames. Pure discriminatie!
Petra en Els bereikten ook samen de finish in 58’40" en 58’42". Goed gelopen dames!

Een zwaar parcours? Daar spreken we ons voorlopig niet meer over uit 🙂 
Een voorzichtige conclusie kan getrokken worden uit de tijd van de snelsten.

Na enkele deugddoende drankjes werd er dan terug richting Lanaken gereden. Deze keer niet over Riemst maar over Maastricht. Op deze manier werd Petra een nutteloze rit richting Rekem bespaard.  Alwaar het ledenfeest die avond NIET zou doorgaan.
 

Carel Claassen vertegenwoordigde onze club dan weer in het Duitse Titz waar de volgende wedstrijd in het kader van de Volkslaufcup werd gelopen.
Carel finishte op de 10Km na 40’58".

 

2 comments

  • els

    Het was weer een heerlijke wedstrijd. Wanneer we nog maar een half uurtje daar waren, kwam de opmerking dat we eigenlijk niet meer moesten lopen, we hadden al ruimschoots plezier in wat er allemaal te zien is. Ruim 30 km van huis en je waant je zowaar in een andere planeet. Van de hypomodernste outfits tot werkelijk waar de slobbertruien met korte broek, en oma’s gebreide sokken.
    Het parcours was er eentje om van te genieten. Heuveltje op en heuveltje af en zeer regelmatig wist je niet wat je te wachten stond achter de volgende bocht. Dan met zulke temperaturen, bijna geen wind, een stralende zon aan de blauwe hemel, echt om van te genieten. (ik heb helemaal niet gedacht aan die mensen die thuis in hun luie zetel zitten). Kortom, een geslaagde namiddag met veel plezier.

  • heidi/kurt

    Els, wat ben je po?tisch vandaag. Een romantische ziel zowaar… Als ik dat zo allemaal lees, vergeet ik het afzien, de pijn, het ongeloofwaardige soms van de inspanningen. Maar het beschrijft allemaal wel perfect waar het om draait: plezier, in het lopen maar ook van het gezelschap (als dat tenminste meevalt 😉 ). Het verbreden van de horizon is vaak meegenomen. Vorig jaar was dat voor enkelen in de bergen van Tenerife, dat was een fantastische loopervaring, maar enkele kilometers naar het zuiden is vaak al genoeg om in een andere wereld terecht te komen. Fijn dat jullie er zo van genoten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *