Zaterdag 27/06/09 Mont Blanc

  Leo 4e algemeen en 2e master op de 10 km du
  Mont blanc. De tijd van 44:06 geeft aan hoe
  zwaar het moet zijn geweest. Hij hoefde maar
 1 Noor en  2 Fransmannen voor zich te
  dulden.
  Daisy liep de 23 km en werd 38e dame
  algemeen, 20e seniore.  Er waren 305 dames
  gefinisht. Een prestatie van formaat. Daisy
  bleef binnen de 3 uur! (2:57).

Leo laat ons weten:
De 10 km had een redelijk vlakke wedstrijd moeten worden, tenminste volgens de folder van de organisatie, waarin gerept wordt over een parcours, dat de langlaufloipes zou volgen. Nu weet ik niet hoe de Fransen langlaufen, maar als ze dat op dit parcours kunnen, zijn het toch zeer bijzondere rotslanglaufers. De eerste drie kilometer gingen nog wel, maar daarna begon een bijzonder steile klim over boomstammen en rotsen. Met een kilometertijd van 7.44 haalde ik nog twee lopers in! Die kwamen me met een rotgang voorbij in de afdaling, waarschijnlijk een goede levensverzekering. Ik voelde de gladde zolen van mijn wedstrijdschoentjes twee maal wegslippen en liet de kamikazes maar begaan. Nooit meer teruggezien, behalve dan na de finish.
Daisy’s monstertocht was nog vele malen erger: smalle paden bergop met stijgingspercentages van 35%! De start lag op zo’n duizend meter hoogte en de finish boven de tweeduizend meter! Dus de ijle lucht speelde ook een rol. Wel een prachtige tocht om eens, maar nooit meer te volbrengen. Snel weer terug naar het vlakke korte werk. Is er dan een reden te verzinnen om de cross du mont blanc te lopen? Jazeker, op de verversingspost na de finish vloeide rijkelijk bier! Je moet er zin in hebben na 23 km klimmen, maar het vond gretig aftrek.

      

3 comments

 • els

  ’t Zal zeker een tocht zijn om nooit te vergeten,en zoals meestal met die zwaardere tochten, is het navertellen ervan leuker dan het afzien tijdens de tocht. In ieder geval een unieke ervaring en alvast een dikke proficiat.

 • Sandra

  Daisy, Leo,

  Deze verhalen wil ik horen…….
  Gaan jullie overschakelen naar de “ultra-lopen”?

  toch een hele dikke proficiat hoor,
  al kan ik me niet voorstellen, …….dat “dit” NORMAAL is.?…:-D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.