Za 27/12/08 – Meeuwen – Kerstcorrida

Weer een zeer goede ATLA vertegenwoordiging in Meeuwen voor de Kerstcorrida.
Master Leo Van Houten loopt in speedrun over 5 km naar nieuw PR 16.05.00. Supermaster is niets overdreven.
Margit Jacobs wordt 2de seniore op de 12 Km.


Na een jeugdloop over 1,3 Km startte deze gezellige avondloop met een supersnelle 5Km invitatieloop. Hierin verdedigden Tom Salden, Maarten Vandeweyer en Leo Van Houten de paarse kleuren. Zij liepen zeer goede tijden in dit select gezelschap.
Nadien volgde een massaloop over dezelfde afstand. Ook hierin weer 3 vertegenwoordigers van ATLA. Met name Jana Nys, Cedric Hauben en Daisy Vrijens. De laatste 2 dachten incognito mee te lopen, maar ze werden toch herkend in hun schitterende chirurgen-plunje. Zij dingden immers mee naar "De grote prijs Snor". Bij deze werden de lopers die het mooist verkleed waren beloond. Onze chirurgen haalden in deze prijskamp overigens de tweede prijs.

Tijdens deze 2 lopen groeide het ATLA gezelschap dat de intentie had om de 12 Km te lopen steeds maar aan. Druppelsgewijs vormde zich een mooie en vooral gezellige groep van zo een 19 (eigenlijk 20) atleten. Sommige kwamen speciaal iets eerder van de indoorwedstrijd uit Gent terug, anderen hadden hun loopkleren aangedaan onder hun ’s zondags kostuum. Dit bood hen 2 voordelen: ze hadden het lekker warm in de kerk tijdens de avondmis en ze verloren niet al te veel tijd zodat ze toch tijdig in Meeuwen aan de start stonden. Nog iemand anders probeerde een kruier te vinden voor de vakantiekoffers. Die ‘waterdrager’ was echter maar nodig tot in Zaventem, zodat er geen gegadigden werden gevonden.
De hele ATLA groep maakte er een gezellige loop van. Margit, Marie-Jeanne, Els, Petra, Hilde, Mia, Jos, gegangmaakt door een veel jongere atleet, Jo, Danny, Bert, Jos, Peter, Nico, Benny, Harry, Yves en Jos hielden stuk voor stuk een goed gevoel over aan hun prestatie. Alleen jammer van Harie en Willy. Hopelijk valt hun blessure mee en kunnen ze snel de draad weer opnemen.
Tijdens een gezellige babbel achteraf werd alles echter doorgespoeld. Ook werden de messen voor de ATLA veldloop van 11 januari aanstaande nog maar eens geslepen.

De uitslagen:

7 comments

 • Daisy Vrijens

  Geweldig zo’n actuele website met erg leuke stukjes om te lezen!
  De wedstrijd is een aanrader, erg gezellig. (en koud)

 • Petra

  Inderdaad een plezante loop met een al even plezante ATLA-delegatie! Beweging deed deugd na die kerst-zitdagen..
  Als nog relatief onervaren loopster was ik maar al te blij dat de Atla-hazen ook van de partij waren.. Yves nog ns merci om me de eerste ronden op gang te trekken!!

 • Guido

  Margit Jacobs, een beetje verscholen onder haar petje wegens de koude, werd tweede bij de senioren dames op de 12km. Dit verdiend ook een dikke proficiat!

 • Marie Jeanne

  Els, je begrijpt toch dat we dat goed gewoon aan het worden zijn, die verslagen ! We zullen het missen als je er een keertje niet bij bent ..
  Mercikes !!!
  Het was heel gezellig gisteren, fijn parcours, veel volk en ook belangrijk: heerlijk warme douches achteraf..

 • els

  Vooreerst een rechtzetting MJ, dit verslag werd niet door mij geschreven. Ik was aangenaam verrast dat er al een mooi verslag geschreven werd. Super!
  Dan wat de loop betreft: het was gezellig, het was koud en er werden bovendien ook nog vrij goede resultaten neergezet. Vooral MJ liet zien dat ze gisteren superbenen had. Ik kon het natuurlijk niet nalaten haar naar de oorzaak hiervan te vragen. Het recept is het volgende: het ledigen van enkele flessen cava, in goed gezelschap, heeft na enkele dagen dezelfde uitwerking als de reclame van redbull beweert. Je krijgt er vleugels van!!! (zeker niet de avond voor een belangrijke wedstrijd dit recept uitproberen, want dan heeft het juist de tegenovergestelde werking. )
  Fijn dat jullie er allen bij waren, hierdoor werd het supergezellig!!!

 • heidi & kurt

  Proficiat aan tutti, om daar in de bittere koude te gaan meestrijden. Hoop dat de blessures van Harry en Willy een beetje meevallen? In elk geval aan iedereen een fijne overgang naar het nieuwe jaar en dat we daarin, elk op onze eigen manier, ook een beetje mogen schitteren!

 • Peter Vandooren

  Het was een supergezellige avond.
  Ik had er niet zoveel volk van ATLA verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *