Zondag 04/01/09 – Gent – LK Indoor

    Uitslagen: Vrouwen
                          Mannen

     Foto’s (met dank aan M. Bex)

Vandaag probeerden we via deze site de Limburgse Kampioenschappen indoor te Gent op de voet te volgen. Een geslaagd kampioenschap voor onze club mogen we wel zeggen!

De eerste Limburgse titel is binnen. Bij de scholieren veroverde Eric Heggen goud op de 60 meter horden in een tijd van 8"54. 
Ook onmiddellijk een nieuw CR.

Een overzicht van de reeksen van de 60 meter:

 • Vrouwen: 
  • Kadetten: Kimberley Efonye loopt een nieuw CR in 7" 93. Dit is de snelste tijd in de reeksen.
  • Scholieren: Shana Vanhaen mist met 8"00 rond op een haar na het CR. Kim Bergs finisht in 8"71.
  • Juniores: Weer een CR. Ditmaal van Hilde Heggen in 8"59.
 • Mannen:
  • Kadetten: Senne Severijns eindigt na 8"76.
  • Scholieren: Frederik Claes loopt de snelste tijd met 7"32. Ook Vincent Michiels wint zijn reeks. Hij doet dit in 7"55. Tobias Severijns doet er 7"79 over.
  • Seniores: Denis Miscoria finisht in 7"33.

Bij de kampers gooit scholier Mathias Froyen de kogel 9m79 ver. Deze worp was goed voor brons.
Ondertussen haalt kadette Katrien Clerx 8m91 bij het hinkstapspringen. Hiermee behaalt zij een zilveren medaille.
De juniores mannen hebben het hinkstapspringen ook afgewerkt. 
Kenny Hermans sprong 12m82, Koen Vanderhoven 12m05. Hiermee veroveren zij goud en zilver. De sprong van Kenny is ook weer goed voor een CR.

De finales van de 60m leveren onmiddellijk een volgende titel op voor ATLA. Kimberly Efonye wint met overmacht bij de kadetten. Zij loopt wederom een CR met 7"91.
Zij werd dan weer onmiddellijk gevolgd door Shana Vanhaen met een volgende titel. Shana wint de 60m bij de scholieres in 7"95. Ook zij verbeterd nu haar CR.
De mannen scholieren blijven niet achter. Met Frederik Claes, in 7"24, en Vincent Michiels, in 7’58, behalen zij goud en zilver.
Ook Hilde Heggen loopt voor de 2de maal vandaag een CR. Zij finisht in haar finale bij de juniores in 8"50. Ook dit was goed voor een zilveren medaille.
De volgende medaille is de bronzen voor Dennis Miscoria. Hij eindigt in de finale bij de seniores in 7"33, exact dezelfde tijd dan in zijn reeks eerder op de dag.
Trainster Hilde Muls heeft blijkbaar deugd gehad van de jeugdstage van afgelopen week. Zij behaalt een zilveren medaille in een nieuw CR van 9"21. 

Met Kirsten Simoni, Cathy Efonye, Birte Surinx en de zusjes Nadine en Chiara Bartoli levert ATLA maar liefst 5 deelneemsters bij het verspringen voor de kadetten meisjes. Hun resultaten: Birte sprong 4m56, Nadine 4m47, Cathy 4m 22, Chiara 3m99 en Kirsten 3m93.

Kenny Hermans en Koen Vanderhoven kwamen ook in het verspringen in actie. Zij sprongen respectievelijk 5m36 en 5m35 en ontliepen elkaar dus maar heel weinig.

Op de 200m verovert Kimberly Efonye haart 2de titel. Wederom een nieuw CRbij de kadetten in 25"52. Katrien Clerx finisht op hetzelfde onderdeel in 28"96, Chiara Bartoli in 29"62, haar zus Nadine in 30"08 en Kirsten Simoni in 30"47.
Bij haar mannelijke leeftijdsgenoten verovert Jente Vanhaen brons met een tijd van 27"23. Senne Severijns finisht in een tijd van 28"97.
Bij de scholieren loopt Kim Bergs een tijd van 28"85 over dezelfde afstand.
Wat er gebeurt is bij de 200m voor de scholieren bij de jongens weten we op dit moment nog niet. Zowel Frederik Claes als Tobias Severijns en Thomas Vanhees werden net als enkele anderen gediskwalificeerd. Zij hadden in de bocht op de lijn gelopen, terwijl men midden in de baan dient te blijven. De jury heeft hier zeer streng tegen opgetreden.
Na een zilveren, deze keer een gouden medaille voor Hilde Heggen bij de juniores op de 200m. Haar tijd 29"10, wederom goed voor een CR.
Senior Denis Miscoria kwam ook voor de 2de keer in actie vandaag. De 200m legde hij af in 23"80, ditmaal zilver voor hem.

De volgende titel was voor master Hilde Muls. Zij kon de kogel 9m50 ver stoten.
Op hetzelfde onderdeel bij de meisjes kadetten stootte Lotte Froyen 9m74, net 2cm onder het CR. Hiermee behaalde zij een bronzen plak. Cathy Efonye kwam tot 7m58.

Ook in het verspringen bij de scholieren jongens een deelnemer van ATLA. Pascal Flamia sprong 4m76. Deze sprong was zilver waard.

In het kogelstoten bij de juniores mannen, kwam Sander Dexters dan weer tot 9m40.

De volgende medaille was voor Laura Verschelde. Zij behaalde brons op de 800m bij de kadetten meisjes in een tijd van 2’36"82.
Bij de kadetten jongens kwam er dan weer een zilveren medaille voor Michael Muutjens. Hij liep over diezelfde 800m 2’17"17. In dezelfde reeks eindigde Jeroen Schepers in 2’34" 09.
Bij de scholieren mannen was er zelfs 2 keer eremetaal. 
Zilver voor Cedric Hauben in 2’06"46 en brons voor Pascal Flamia in 2’15"30.
(Super)Master Leo Van Houten verpulverde het CR met 2’10"73. Goed voor een volgende gouden medaille.
In dezelfde reeks snelde junior Maarten Vandeweyer naar een zilveren plak. Zijn tijd 1’57"04 ook goed voor een vette verbetering van het CR.

Ook in het kogelstoten bij de masters mannen een CR. Patrick Mesotten kwam tot 11m52. Meteen goud voor deze nieuweling van onze club.
Achteraf blijkt dat dit niet enkel een clubrecord is, maar zelfs een Limburgs. Proficiat hiervoor Patrick!

De voorlaatste afstand van de dag was de 400m. Bij de kadetten jongens werd Michael Muutjens Limburgs Kampioen. Goud dus in een tijd van 59"93.
Bij de scholieren kende ATLA 2 deelnemers. Erik Heggen en Vincent Michiels kwamen uit in dezelfde reeks. Zij eindigden in respectievelijk 54"28 en 54"58, goed voor een volgende dubbel, goud en zilver.
Bij de juniores mannen kwamen dan weer Maarten Vandeweyer en Sander Dexters in actie. Maarten liep een tijd van 52"19, slechts 6 honderdsten boven het CR. Sander kwam aan na 59"10. Na de zilveren op de 800m, nu een gouden medaille op de 400m voor Maarten.

Het laatste resultaat in de kampnummers was voor seniore Cindy Pustjens in het verspringen. Na 2 mislukte pogingen kwam zij tot  3m17, een (grote) stap zoals zij het zelf noemt, maar leverde toch een bronzen medaille op.

De laatste ATLA atleet die in actie kwam was senior Steven Heemskerk. Hij liep de 1500m in 4’28"90. Ook dit was nog goed voor een zilveren medaille.

Een geslaagde dag mogen we wel zeggen voor het ATLA team.
De oogst mag zeer goed genoemd worden: in totaal 32 medailles, waarvan 13 gouden, 12 zilveren en 7 bronzen.
Een proficiat aan al onze deelnemers!

12 comments

 • heidi & kurt

  Miljaar, Sandra gaat werk hebben met het aanpassen van de cr’s! Gent kleurde vandaag volledig paars, en hoe! Wat een talent allemaal, als we nu niet over enkele jaren in de interclub uitkomen tegen RFCL en AVT, weet ik het niet… Proficiat proficiat proficiat!

 • Petra

  De anderen zijn bij deze gewaarschuwd..ATLA staat er ook in 2009!! Een super-beloning voor jullie inzet!
  Ook een dikke pluim op de hoed van onze webmaster en de journalisten ter plaatse..wij konden er vandaag jammer genoeg niet bij zijn en zo’n life-verslag is dan z??r welkom!

 • els

  Ik sluit me graag aan bij de reactie van Sofie. Een dikke proficiat aan allemaal, hierbij zeker de trainers niet vergeten. Verder hopen we dat iedereen veilig en wel terug thuis geraakt en kijken we verder uit naar de hopelijk vele reacties die zullen volgen.

 • harry

  Aan al de deelnemende ATLA atleten een dikke proficiat. Prachtige prestaties geleverd ginds.
  Ook gefeliciteerd aan alle trainers en trainsters.
  Prachtig werk leveren jullie.
  Ongetwijfeld hebben ook de supporters hun steentje bijgedragen.

 • hilde

  13 X GOUD, 12X ZILVER EN 7X BRONS
  Kan je het jaar op een mooiere manier beginnen
  Jeugdatleetjes blijf niet achter trek je op aan zo’n prachtig resultaat

 • Cindy

  Die laatste sprong was eigenlijk geen poging, het was eerder een stap 🙂
  Dikke proficiat aan iedereen!

 • Sandra

  Beste atleten,

  Het was me weer een dagje h?!!! Ondanks de 3 DIS op de 200m scholieren jongens, in ??n en dezelfde reeks (je moet het ook maar kunnen h?),was het toch weer een superdag h?! Ongelooflijke leuke en mooie momenten, afgewisseld met hier en daar een kleine teleurstelling (maar daar worden we alleen maar sterker door h?). Het regende CR’s en PR’s!!!! Vandaag hebben we “letterlijk” ATLA op de kaart gezet, zelfs aan de overzijde waar Ronald zat, werd er over “paars” gepraat. Dat we met zo’n delegatie vertegenwoordigd waren, dat er zo’n prestaties neergezet werden, …..verschillende mensen hebben zelfs Ronald hierover aangesproken, ……..;;en wie hoorde men weer roepend en tierend, door de hele accomodatie……….. “ATLA”, we hebben de sympathie van vele atleten gewonnen, want zelfs vrienden (cadetten en scholieren) van andere clubs stonden naast de “onzen” mee te roepen en te schreeuwen om ATLA aan te moedigen. Ze moesten zelfs soms vragen hoe ‘die daar ‘ noemde, zodat ze ook mee de namen konden roepen.PROFICIAT……voor jullie inzet, doorzettingsvermogen, vertrouwen, dat jullie toch altijd op een speciale manier , aan elkaar proberen door te geven………..nu wacht mij nog een uurtje CR aanpassen……Ondertussen ook nog een mailtje gekregen van onze Maxim, die ook 2 CR neerzette in Hoboken vandaag, bij de miniemen, in ver en 60m/

 • bartoli

  PROFICIAT,dit schrijf ik met hoofdletters,want
  dat verdienen jullie allemaal.
  Sandra, met deze vooruitgang in prestaties,kan
  een trainer(s) alleen maar van dromen.
  Prachtig werk

 • Sandra

  Hey Bartoli 🙂

  Inderdaad, met zo’n vooruitgang, ….. daar kan een trainer enkel van dromen.
  Maar toch, voor de atleten is het niet altijd even makkelijk, om op het juiste moment, goed te presteren, …..ook rekeninghoudend met de trainingsfase waar we nu inzitten, …….. we zullen pas echt naar het snellere werk toe gaan, naar de zomer toe. In de winter wordt er voor alles een grote basis gelegd(uithouding, kracht, technieken, snelheid,coordinatie, “lenigheid”….),
  het belangrijkste is dat ook de atleten, deze dingen kunnen relativeren, en vooral………dat ze de moed blijven vinden om door te gaan, en vooral ook dat ze PLEZIER beleven in het sporten!!!!

 • Wouter

  Nou nou nou! Chapeau collega-atleten! Dat varkentje hebben jullie weer eens mooi gewassen!

  PROFICIAT

 • Bernard

  Proficiat aan alle atleten en vooral een dikke proficiat aan Laura, mijn loopmaatje, super mooie start voor 2009.

  Groetjes Bernard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *