Zondag 07/02/10 – Gent – Youth Team Challenge Indoor

Ons Belgisch scholierenteam deed het meer dan voortreffelijk tijdens de “Youth Team Challenge” in de Gentse Topsporthal.

Voor de meeste atleten was het een internationale vuurdoop, die voor de nodige adrenaline zorgde. Met vooral een overmacht bij de meisjes lieten ze het Nederlandse en Duitse team uit de regio Nordrhein achter zich.
Tussen de Belgische atleten zagen we ook Kimberley Efonye. Zij maakte deel uit van het 4 X 220m-team. Zij kwamen met BR-ambities aan de start, maar misten deze opgave nipt met een 1’40"48-chrono.
Van onze verslaggeefster, Sandra, vernamen we dat het inderdaad een race tegen de klok was. Kimberley was de Belgische slotloopster.
Na een enorme snelle start van Imke Vervaet, mocht België de stok als tweede doorgeven, voorafgegaan door de Duitse meisjes. Zowel Justine Grillet (nichtje van Imke) als de Waalse Camille konden hun plaats behouden en dicht bij de Duitse meisjes blijven. Als laatste raasde Kimberley over de piste. Net voor de laatste bocht haalde ze de eindloopster van Duitsland in, 9 honderdsten boven het BR klokte het team af.
Omdat het BR zo binnen handbereik ligt, gaan ze eind februari een tweede poging wagen tijdens de STAX meeting in Gent
.
In de individuele wedstrijd zette Kimberley 25"11 op de klokken over 200m.

1 comment

  • Petra Jans

    Geweldige ervaring moet dat zijn en er heeft er alweer ??ntje zitten bibberen op het puntje van haar stoel denk ik h? Sandra?! Proficiat Kimberley!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *