22+23/10/24 – Leuven – 24 urenloop

Op de terreinen van het befaamde “sportkot” te Heverlee, Leuven werd opnieuw de jaarlijkse 24 urenloop georganiseerd. Alle studentenverenigingen proberen daar op 24 uren tijd zoveel mogelijk rondjes van 515 m af te leggen, en elkaar de loef af te steken. Het sportieve luik wordt gekruid met allerhande studentikoze activiteiten, dit is dan ook zowat het grootste evenement in het Leuvense studentenleven.

Voor zover we weten 2 ATLA-deelnemers:

Marnick Nicolaes kwam als ingenieur en alumnus uit voor VTK (Vlaamse Technische Kring). Hij liep twee ijzersterke rondjes aan 1’14 en 1’16, die zeker een meerwaarde vormden voor zijn vereniging. VTK probeerde zoals altijd Apolloon (bewegings- en revalidatiewetenschappen) te verslaan voor de eerste plaats, en zijn daar dit jaar met een klein verschil in de laatste minuten voor het eerst sinds 2017 in geslaagd!

Aron Claesen kwam als student geneeskunde uit voor HMV (Hoog Medisch Verbond, waarvan Medica het grootste deel uitmaakt). Zij gingen dit jaar vol voor de 5de plaats, en moesten daarvoor Industria (industrieel ingenieurs) achter zich laten. Hij liep in totaal 15 rondjes aan gemiddeld 1’19, waarvan 12 voor HMV en 3 voor LBK. De liefde tussen Medica en LBK is groot, en gezien Medica op een zeer comfortabele voorsprong stond van Industria voor de 5de plaats, werden de snelste Medicaners naar LBK gestuurd om nog te proberen Ekonomika te verslaan voor de 3de plaats. Dat laatste lukte jammer genoeg niet, maar de sfeer bij alle voorgenoemde kringen was zodanig goed dat we zeker van een absolute topeditie mogen spreken!

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.