10/06/23 – Zutendaal – Natuurloop

In Zutendaal vond de jaarlijkse natuurloop plaats. Laurent Wijnants en de zijnen hadden dit jaar alweer voor een zeer uitdagende omloop gezorgd, opnieuw een beetje anders dan de vorige edities. De extreme temperaturen zorgden voor een extra uitdaging, 31 à 32°C bij het vertrek en het woord slijtageslag is zeker op zijn plaats.

We begonnen eraan met de kidsloop. Tegelijkertijd de grootste ontgoocheling voor een van onze atleten. Berre Paulissen liep knap mee vooraan, totdat hij door een seingever verkeerd werd gestuurd, en helemaal in de achterste gelederen terecht kwam. Heel jammer, maar de conditie zit blijkbaar toch wel heel goed. Volgende keer beter!

De 11 km, op een grotendeels nieuw parcours, zorgde vanaf het begin voor de nodige afscheiding tussen de groepjes. Een ijzersterke Pascal Van Marcke kneep de rest van het deelnemersveld tot moes, zeer knappe prestatie. Kurt Claesen, op voorhand toch wat schrik voor de omstandigheden, maar eindelijk ook eens goed op voorhand gehydrateerd (met water…), mocht ondanks flanellen benen als derde op het podium van de +45 plaatsnemen. Kristof Paulissen tenslotte liet aan zoonlief Berre zien wat een vader allemaal lijden kan, maar hij wist toch prima stand te houden.

Even na de 11 km mocht de 5,5 km van start gaan. Eveneens over een zeer uitdagend parcours. En wat gebeurt? Niky Claessens beleeft een déjà-vu! Een déjà-vu van 15 jaar geleden. Ook nu liep hij het grootste deel van de wedstrijd op kop, en moest hij pas op het laatste enkele jonge gamins laten voorgaan. Niky wordt knap eerste bij de +35. En wat dan gedacht van Marie-Jeanne Nijst? Marie-Jeanne wordt sinds een tijdje wekelijks door onze Jacques gedrild, en dat begint te renderen! Als een jonge hinde, wat ze uiteindelijk ook nog altijd is, stormde ze doorheen de Zutendaalse natuur, en wist ze heel wat andere, en nog veel jongere, hindes achter zich te laten. Een schitterende podiumplaats ook voor haar. Partner Nico Vandeweyer tenslotte werkt na zijn blessure verder aan zijn comeback, dat lijkt ook weer helemaal terug in orde te gaan komen. Op naar de volgende uitdaging!

 

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.