01/04/13 – 04/04/13 – Paderborn (D) – Stage Meerkampers

Op 01 april ( en dat is dus geen grap hé) vertrokken trainer Filip, verzorger Bert, Robin, Benneth en Elroy  samen met onze collega polsstokkers Lindsey , Esther en trainer Ronny richting Paderborn voor een polsstok/meerkampstage!

13_04_01_Paderborn_Stage_Meerkampers_001Na een tocht van een drie tal uur over zalige Duitse wegen kwamen we aan in het heuvelachtige Paderborn. Al snel bleek dat “spurters” steeds dichtbij willen parkeren en daarvoor zelfs (al of niet bewust) over het voetpad rijden 😉

Even een snelle check-in maken in onze jeugdherberg alvorens een verkenning te gaan maken van het “Ahorn-park”. Dit bleek al snel groter uit te vallen als gedacht en eenmaal binnen vielen de monden van de trainers en de atleten open. In koor was er een verbazende “wauw” te horen. 110m spurt/horden in rechte lijn, 6 basketbalvelden waarop men alle sporten kan beoefenen, een grote en een kleinere werpcirkel, 3 aanlopen ver met daarbij nog eens een 30m aan gekoppeld,een indoor polsstokstand, op het eerste verdiep een zwevende piste van 200m met 5 banen waarvoor 1 baan voor joggers en 4 voor tempolopers, een buitenpiste met alle standen die voorzien zijn voor een grote piste, enzovoort…

Ook het materiaal was alom aanwezig met ook steeds supervriendelijke materiaalbeheerders/ concierges.

Om even te bekomen, gingen we een korte wandeling maken om het “inlooptraject” voor morgen te verkennen. Ook hier had je een piste van ca 1200m en van ca 2200m allemaal verlicht en met draaien en keren en bergop en af en met af en toe een paal in ’t midden waarbij je dan ook een keuze moet maken tussen links of rechts ( nietwaar Ronny 😉 )

En dan terug naar het hotel. Al snel vonden onze youngsters het Duits spreken wel cool en ze hadden zich dan ook al Duitse namen gegeven. Zo ontstonden de namen “Gunther”, “Klaus”, “Helmut”, “Ursula”, “Angela”,”Gerald”.

Uitgehongerd na de wandeling was het bang afwachten naar de eerste maaltijd. Dit was een broodmaaltijd met daarbij wat warme pasta. Al snel bleek dat die “ aus Belgiën” wel goed konden eten!  Na het eten was er tijd voor een verkenning van het plaatselijke stadje Paderborn, dat ondanks de koude toch wel de moeite was om te bezichtigen met een toch wel historisch centrum met smalle straatjes, trapjes, waterloopjes, vijvers, indrukwekkende gebouwen enz! Na het eten van een ijsje (jawel ondanks de vriestemperaturen had iedereen zin in een ijsje) zijn we terug richting de herberg geslenterd.

Daar hebben de atleten nog een filmpje gekeken, een spelletje “pool” of “kickeren” gespeeld om uiteindelijk min of meer  op tijd naar bed te gaan. Al snel bleek duidelijk dat er voor sommigen van slapen weinig in huis kwam 🙁

Dag 2: Na een lekker ontbijt begonnen we aan onze ochtendrit richting het sportcomplex. Daar begonnen we aan een techniektraining, gevolgd door een korte spurttraining voor onze polsstokkers en meerkamper en een langere spurttraining voor Robin. Na de spurttraining van de meerkampers gingen deze nog enkele oefeningen (stabilisatie en turnen) doen ifv de polsstok om daarna die om te zetten in de sprong zelf. Tussendoor werden we steeds voorzien van drank ( water) en eten (energierijke koekjes) en dit door onze verzorger Bert die er dus steeds voor zorgde dat de energiedepots en de vochtbalans werden aangevuld! Bedankt Bert!!!

Na een lekkere pasta in de herberg was het de bedoeling van een platte rust te nemen op het bed maar … dat was natuurlijk niet zo makkelijk als je net buiten jouw kamer zo’n “kickerspel” staan hebt 🙂

Na de middag hadden onze groep in 3 gesplitst: Na het inlopen en wat gezamenlijke stabiliteitstraining (waar zelfs de trainers aan deel namen) ging Robin: frequentietraining en startblokken trainen, Benneth en Elroy een vertraining en onze dames een polsstoktraining afwerken, halfweg de middag werd er dan gewisseld en gingen de dames ver springen en de heren “polsstokken”. Om af te sluiten liepen Elroy en Benneth nog een 200m tegen elkaar op de snelle indoorpiste met beiden tijden onder hun P.R.

Na een lekker drankje in de plaatselijke Ahorn sportsbar reisden we terug naar onze “jugendherberge” voor de avondmaaltijd. De atleten gingen na de maaltijd voor een spelletje waar lenigheid en stabiliteit belangrijk waren en dit na een ganse dag trainen … zorgde natuurlijk voor hilarische taferelen zoals gekreun (aai, oei) door de stramme spieren en gelach ( door het vele vallen). Uiteindelijk iedereen (bijna) op tijd in bed om dag 3 met volle moed te beginnen!

Dag 3: Al snel bleek dat sommige atleten (maar ook trainers) beter geslapen hadden dan andere. En dat bleek ook duidelijk te merken bij de voormiddagtraining. Sommigen kwamen bij het hoogspringen bijna niet meer van de grond en toen ze eenmaal toch op de mat geland waren was het zeer moeilijk om die te verlaten 🙂 Ondertussen had Robin alweer een technische spurttraining afgewerkt en was hij zich al mentaal aan ’t voorbereiden op een zware namiddag training! Na onze zelfgemaakt lunchpakket te hebben verorbert en een rustpauze te houden op de hoogspringmat, gingen onze meerkampers een hordentraining afwerken bij Filip, onze polsstokspringsters bij Ronny en werkte Robin zijn “super”training moeizaam af op de buitenpiste onder het toeziend oog van Bert. Benneth hield aan de hordetraining een blauwe knie over maar is wel degelijk klaar zowel voor de meerkamp en indien nodig om op de Beker van Vlaanderen de horden voor zijn rekening te nemen. Voor Elroy zit dat er ook aan te komen mits nog enkele trainingen op die hogere hordes. Om de training af te sluiten werden er nog wat lenigheids en stabilisatieoefeningen uitgevoerd en waagden de “niet-polsstokkers” zich aan een “sprongetje” op de mat met de polsstok. Uiteraard konden Benneth en Elroy het hier ook niet bij laten om zonder een 200m te lopen terug te keren naar de herberg. De tijden waren duidelijk minder dan daags voordien wat ook logisch leek gezien de graad van vermoeidheid!

Na een alweer een lekkere maaltijd en een avondwandeling, een avondje “poolen” gingen we voor ons laatste nachtje “buiten huis” slapen. Vroeger dan verwacht ging iedereen in zijn bed.

Dag 4: Opstaan, ontbijten, inpakken en de auto’s vol stouwen met bagage… zo vol zelfs dat sommigen moeite hadden om de auto in of uit te geraken…. En dan laatste keer naar onze sporttempel (want zo kan je hem wel noemen want als je daar binnen rond loopt dan adem je “sport”)

Een laatste training voor polsstok waarbij Elroy opnieuw een PR sprong. Benneth en Robin hadden een alternatieve training op staan namelijk oefeningen met medicinballen en voor Benneth nog een techniektraining kogel. En dit onder het goedkeurend oog van een Duitse meerkamptrainer die ooit zelf 8300pt behaald heeft op de meerkamp en nog wereldrecordhouder is geweest van de “blitzmehrkampf”. En uiteraard werd de stage afgesloten door de intussen traditionele “200m lauf” van onze heren met al bij al nog een super tijd om de stage mee af te sluiten!

Met spijt in het hart, maar toch wel heel vermoeid en na een lekkere maaltijd waarbij onze Bert had gezorgd voor extra stukken vlees 🙂 keerden we terug richting België waar onderweg al woeste plannen werden gemaakt om nog eens terug te komen naar Paderborn!

 

Conclusie van onze 4 daagse: het Ahornpark is een super locatie om aan atletiek te doen ( eker voor de kampers/spurters in de winter), de jeugdherberg valt echt goed mee met behulpzame mensen en toch wel lekker (wel niet altijd “veel”) eten. Enigste minpuntje is dat het park 3.6km van de jeugdherberg ligt, dus vervoer moet je hebben. Als je zelf met de auto bent moet je rekening houden dat je dagelijks een parkeerticket moet betalen, maar gezien je het meeste van de tijd in het sportcomplex bent valt dat allemaal wel mee! Een aanrader!!!

Een speciale dank nog voor Bert en Ronny voor de hulp geleverd bij de stage!!!

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.