03/11/19 – Tongeren – LCC

Tongeren bijt jaarlijks traditioneel de spits af van het L.C.C., het Limburgs Cross Criterium. Op het zompige parcours rondom piste “De Motten” werd er weer gestreden voor elke meter.

Onze trainers hadden kosten noch moeite gespaard, de ATLA tent stond ook opgesteld, toch bleef de deelname van de jeugd nog povertjes: kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen, samen goed voor 17 atleetjes. Niet getreurd, de aanwezige atleetjes deden het allemaal prima. Sterke benjamin Jill Pirlet pakte met een sterke eindspurt het brons. We pikken er nog enkele uit: Hanne Herremans knap 7de, Milo Thijs 7de, Elyne Ruette 9de, Matice Kellens 8ste en Nand Claesen 4de.

Bij de groteren vielen dadelijk de sterke loopprestaties van de scholieren jongens op met winst voor Senne Biesmans voor de verrassend sterke Bjorn Spauwen die knap 2de werd en eindelijk loon naar werken kreeg. 1ste jaars Robbe Hertogen werd hier 10de. Trainster Lieve Bergen gaf het goede voorbeeld met een 10de plaats. Dit werd later bevestigd door trainster Nathalie Van Oosterwijck 8ste. Bij de masters heren viel Ralf Buntinx na een goede start door knieproblemen terug tot plaats 5. OCR-man Thibault Debusschere hield de ATLA-kleuren hoog bij de seniores met een 8ste plaats, na twee ronden het koptrio te zijn gevolgd. Dit was voor hem zijn eerste cross, ditmaal diende hij zijn armen niet te gebruiken voor de hindernissen :-).

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.