05/06/15 – Finale Start to Run

Van eind maart tot nu, dus een tiental weken lang, drie keer per week, trainen op het schema van de moeder van de start to run Mieke Boeckx, dat is wat onze start to runners deden.
De apotheose was de 5 km test op vrijdag 5 juni. De drukkende hitte maakte het zeker niet minder zwaar. Om het iets draaglijker te maken werd er ipv 12,5 rondes op de piste, een alternatief rondje door het park uitgestippeld zodat er voor 90% in de schaduw zou gelopen worden. De meegekomen supporters konden toch meegenieten van deze run omdat er telkens een stukje over de piste gelopen werd.
De meeste kwamen met een lach op ‘t gezicht over de verlossende eindstreep op de atletiek piste, waar er eentje een mooie bos bloemen kreeg in de handen gestopt door de kinderen die mama luid hadden aangemoedigd.
Allemaal waren ze toch wel een beetje verbaasd van zichzelf toen we vroegen of ze dit hadden gedacht tien weken terug toen ze al moe waren na de eerste minuut lopen in het programma. En yesssss “they did it” een fantastische prestatie deze 5 km lopen zonder stoppen. Hierbij werden ze vergezeld door hun begeleiders tijdens de afeglopen 10 weken, Suzanne, John, Luc, Tom en Harry. Petra kon er jammer genoeg niet bij aanwezig zijn. Na de test konden ze even verfrissen. Nadien werd hen nog het 5 km diploma overhandigd.

De geslaagde start to runners zijn nu joggers, hopelijk hebben ze de smaak goed te pakken en blijven ze allemaal, al dan niet op ATLA, verder aan hun conditie werken.

Proficiat voor alle lopers en een dikke merci aan hun begeleiders!

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.