05/09/14 – Brussel – Youth Memorial Van Damme

Verslag van trainster Sandra:

Vrijdagavond 5 september! Een avond waar een aantal atleten onder ons zo naar uitgekeken hebben. De laatste weken was het vechten om die laatste tickets om aan de Youth Memorial te mogen deelnemen.

Elk jaar in het voorprogramma weggelegd voor de beste scholieren van ons land in hun discipline. En ook ATLA mocht er met een toch wel grote delegatie staan!
Wel 4 individuele atleten en één aflossingsploeg mochten starten op de mooiste meeting van het jaar… de Memorial Van Damme!

Diegenen die hun voorgingen, weten wat een eer het is en wat voor een speciaal gevoel je krijgt om de piste te mogen betreden in een stadion dat toch voor 1/3 al vol zit.
De speaker die u in de schijnwerpers zet, het grote scherm waar je op verschijnt, … het heeft allemaal iets speciaals!!!
En dan mogen afsluiten met fantastische resultaten, en voor bijna iedereen een PR, en dit op zo’n hoog niveau, op een wedstrijd waar de druk eens zo hoog ligt.

Als eersten mochten Bo Nijs en Frederique Teuwen aanvallen op de 100m.
Bo die haar ticket op het BK scholieren nog wist te bemachtigen en hier ook haar PR evenaarde met 12”45, behaalde de 3de plaats. Zij bevestigt haar prestaties van de laatste weken nog maar eens. Frederique eindigde 6de met 12”68 en liet zo zien dat ze er weer helemaal staat.

Dennis Loyens, die ook zijn ticket op het BK moest bemachtigen en voor de zoveelste keer de ongelukkige buitenbaan toegewezen kreeg, wist dat hij er in de eerste 200m sneller moest voor gaan en dat deed hij ook. Hij zette zijn PR en ook het CR een stukje scherper tot 50”61 en eindigde ook 6de.

Ruben Quagliare op de 1000m, een niet zoveel voorkomend nummer bij de scholieren, wist na een snelle start van de hele groep, in het tweede deel nog een enorme versnelling in te zetten, en behaalde een supertijd van 2’33”61!

Dan de aflossingsploeg. Met 4 atleten gelopen, en Ellen de Witte als reserveloper, zette ook hier op deze mooie avond hun PR neer.
Anne Bruggen als startloper, mee met de andere teams naar de eerste wissel, wist te wachten met de stokwissel, tot Frederique Teuwen als 2de loper wat op snelheid kwam. Dit getuigt van doorzicht in het aflossen! Frederique liep als een speer naar Bo Nijs  voor de volgende wissel, Bo die in de bocht alles gaf richting Anoek Swennen, om als laatste de stok over de finishlijn te brengen. Ondanks de minder goede wissels, daar mogen we eerlijk in zijn, liepen onze meisjes toch een PR van 50”34!

Een mooie avond, met tal van grote namen, en enkele best jaarprestaties, … en daar mochten onze ATLA –atleten hun deel in bijdragen!

Dikke proficiat aan al de atleten, en ook aan Ellen de Witte, harstikke bedankt, dat je als reserveloper bent meegegaan, zodat we, indien nodig zou geweest zijn, de estafetteploeg konden laten lopen.

Verslag van trainer Frank: 

Afgelopen vrijdag namen 7 van onze jongeren deel aan de topmeeting in Brussel.
Voor de 100m meisjes waren dat Bo Nijs en Frederique Teuwen. Bo finishte heel knap als 3de in een mooie 12.45, Frederique eindigde op de 6de plaats in een verdienstelijke 12.68.

Daarna was het de beurt aan Dennis Loyens die zijn PR en het CR verbeterde naar 50.61 en eveneens 6de werd.

Nu was het wachten op Ruben Quagliara die iets wou rechtzetten na zijn mislukt BK van vorige zondag, te wijten aan een geblokkeerde ruggenwervel een 10 tal dagen daarvoor. Ruben verraste iedereen door prachtig 4de te worden in een pr van 2.33.61 net geen clubrecord. Tevens klopte hij de nummer 1 en 2 van het BK 800.

Als laatste mochten de meisjes aantreden voor de 4×100 met als startloopster Anne Bruggen, die gaf de stok door aan Bo vervolgens Frederique en tenslotte Anouk Swennen. Zij finishten in een mooie 50.34. Ellen Dewitte deed als reserveloopster de hele voorbereiding mee. Topavond voor de atleten maar zeker ook voor onze club. Op naar de volgende editie.

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.