06/09/15 – Waterschei – Battle of Thor

Lise Devits, Janik Emmendörfer, Jana Nys en Margit Jacobs namen deel aan de Battle of Thor, een zware hindernissenloop van 12 km.

Hierna volgt een verslagje van Margit.

Zaterdagavond liepen de zenuwen reeds op, want echt voorbereid waren we niet. Om 12.00 uur hadden we afgesproken op de parking aan het stadion van Genk. Met ons vier stapten we vol goede moed naar de inschrijvingen. Alles verliep vlot en er waren geen wachtrijen. Puike organisatie trouwens. Je had helemaal niet door dat daar 6.000 deelnemers waren.

Eenmaal onze chip bevestigd en unieke Battle of Thor T-shirt afgehaald zijn we op inspectie geweest. Want niet iedereen had de hindernissen op voorhand bestudeerd. Ik laat me verrassen, was het motto van Lise.

Aan de start hebben we een tijdje onze ogen de kost gegeven. Vele vrouwen, en ook mannen!!, geraakten niet boven en moesten de ‘chickenlane’ nemen.
In ons woordenboek vonden we dat woord niet terug. Vooraan starten was duidelijk de beste optie. Dus wat doen we: we staan als eerste klaar in onze startbox. Ook een beetje voorgekropen natuurlijk.

Aanlooprichting bepaald, zodat we niet te veel last hadden van andere deelnemers en ‘without a problem’ zijn we alle vier vlotjes boven geraakt.
Yeah!Eerste hindernis overwonnen en trots dat we waren. We hadden afgesproken rustig te joggen tussenin, maar al snel was duidelijk dat we dankzij de adrenaline een rustig duurlooptempo aankonden.

Vele hindernissen (modderpoel, beklimmen van mijnterril, zwemmen (met onderweg uit het water en terug in het water), nog meer modder eten, klimmen en klauteren door gesjorde constructies, …) en loopstukken volgden nadien.
Boven op de mijnterril hadden we een prachtig zicht over Genk en omstreken. Je kon er ook een foto laten maken, maar daar hadden wij geen tijd voor.

 Finishen deden we samen in 1u22!

 Plaatsen 258-261 bezetten we op 3152 aangekomen deelnemers!

De dames behaalden zelfs een top tien plaats op 512 senioren dames.

Janik werd 164ste van de 1497 senioren heren.

Het was een unieke en toffe ervaring!

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.