06/11/16 – Tongeren – LCC

4 x GOUD – 2 x ZILVER – 1x BRONS

ATLA mist zijn start niet. 33 Atlanders aan de start van deze eerste cross van het Limburgs Crosscriterium waaronder ook enkele debutanten.

De deelname van de jeugd blijft een pijnpunt! Toch voor onze jongsten een dikke proficiat.

Bij de benjamins zagen we bij de eerstejaars Lien Thijs als 14de over de meet snellen. Bij de tweedejaars was er eveneens een 14de stek voor Nore Vranken en een 16de plaats voor debutant Liv Thijs.

De benjamins jongens telde slechts één debuterende Atlander aan de start, Joran Janssen liep een degelijke wedstrijd. 

Bij de pupillen trad Beau Thijs voor de eerste maal aan bij de meisjes. Onze pupillen jongens waren met drie vertegenwoordigd, waaronder 2 debutanten, in deze cross. Ruben Souverijns snelde naar een knappe 15de plaats. Debutant Robin Van Loo mocht zeker en vast tevreden zijn met zijn eerste prestatie in het veld.

Verrassing was toch wel Jannes Cox, die in zijn eerste officiële cross meteen goed was voor een 7de plaats.

Estelle Lantin liep bij de miniemen naar een mooie 8ste plek. 

Bij de cadetten en scholieren was het al ATLA wat de klok sloeg. Bij de cadetten meisjes zagen we een herboren Annelies Nijssen domineren en was Loes Vandewaerde weer sterk 3de. De jongsten hier, Brenne Caubergh 8e, Bo Geysen 10e en Marie Willems 13e deden het prima. 

Arnoud Janssen was bij de jongens een klasse te sterk, het komt er eindelijk uit. Hier waren Julian Nicolaes, Chris Vangangelt, Berre Timmerman, Stephen De Schrevel, Senne Biesmans en Bjorn Spauwen onze sterkhouders.

Drea Vandooren liep van het begin tot het einde aan de leiding bij de scholieren meisjes en maakte het ook af. Achter haar maakte Lien Bruggen weer een geweldige remonte, 4de. Ze had meer verdiend, daar was iedereen het over eens. 

Het kersverse ATLA duo Jef 1e en Jan 2e Neyens domineerde de scholierencross. Aron Claesen knokte lang mee voorin, maar moest buigen, 6de. Quinten Geurts 9e en Tim Creusen maakte het rijtje af. 

Bij de masters dames werd Sally Dreesen 7de gevolgd door Heidi Erkens en Sabine Borghoms.

Raf Clerinx werd knap 5de bij de masters. Peter Willy liep een sterke wedstrijd en had beter verdiend.

Nieuwkomer Mo Laaraj was samen met zijn trainer Rik Ceulemans gebrand op een senioreszege. Jammer, Yenthe Monnens was net iets beter. Van Mo gaan we nog mooie dingen zien. Steven Heemskerk, nog steeds niet in orde, rugproblemen, wilde zeker bij de seniors onze paarse kleuren verdedigen. Kwam vanuit allerlaatste positie en speelde het nog klaar om de 5de plaats te pakken.  Klasse zeker … Robert Theunissen was aan zijn eerste cross ooit toe, 11de plaats.

 

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.