08/01/23 – ATLA veldloop

UITSLAGEN

FOTO’S KRISTOF THIJS

De 31ste ATLA cross werd ondanks maar 365 deelnemers een aantrekkelijk spektakel. Na een recordeditie 2022 met bijna 600 lopers werden we ondanks een mooie prijzentafel niet beloond voor onze inspanningen. Als we andere provincies vergelijken zit Limburg duidelijk in een malaise. Maar niet getreurd, sportief waren er vele hoogtepunten. Topmaster Steven Heemskerk zorgt samen met de aankomende jeugd benjamins Lian Thijs en Haile Opsteijn voor de ATLA zeges. Zilver was er voor Esther Thijs, Elsje Bollen , Pascal Van Marcke en Sam Van Gelder. Brons was er voor Wouter Simons.

De weergoden waren ons gunstig gezind. Onze kangoeroes openden de 31ste editie van de ATLA veldloop. Alessio, Jules, Liam, Isaac, Olivier, Elise & Hugo knalden door het Lanakense veld en werden luid aangemoedigd door de talrijke supporters.

Daarna was het tijd aan de benjamins. Na een stevig sprintje kwam Lian als eerste over de meet. Maatje Thijs volgde even later. Bij de tweedejaars waren ook de mooie paarse kleuren te bewonderen. Haile kreeg stevige concurrentie van clubgenoot Lucas maar kon hem net afhouden in de sprint. Senn & Jos zetten eveneens weer hun beste beentje voor.

Bij de benjamins verdedigden Anastasia, Laura, Renée, Norah, Annabel & Emi met trots de clubkleuren. Bij de pupillen meisjes werd Lina W. gehinderd door een blessure maar op karakter kon ze toch nog knap de finish bereiken op een 10de plaats. Lieselotte finishte in haar zog op een 13de stek. Bij de 2dejaars was het Lina V. die het paars verdedigde. Ook zij liep een prima race. Pupil Berre deed het prima bij de eerstejaars pupillen. Xavi, broer van minieme Mila, niet aangesloten, maar wel in de clubkleuren, deed het voortreffelijk met een knappe 5de plaats. Tweedejaars Semmie streed de hele wedstrijd mee voorin wat hem eveneens een mooie 5de plaats opleverde. Onze miniemen dames waren zeer goed vertegenwoordigd, met maar liefst 12 kwamen ze aan de start! Esther bleef de gehele wedstrijd attent voorin met als resultaat een knappe zilveren medaille. Karen, net terug van hoogtestage & Reine ploeterden & klauterden door de drassige wegen maar vonden vlot de weg naar de eindmeet. Het groepje Mila, Dorien, Sanne & Nore finishten in mekaars buurt.

Bij de 2dejaars zagen we het debuut van Selena, niet eenvoudig om dan meteen dit pittige parcours af te leggen maar ze deed het toch wel prima .Elyne, Kate & Israe maakten op het einde nog een sprintnummer van de cross waarbij Elyne de strijd won, gevolgd door Kate & Israe. Fée kon dan weer een prima wedstrijd besluiten op een 9de plaats. Ook bij de cadetten aardig wat dames aan de start, waaronder ook enkele meerkampers die even hun vertrouwde piste verlieten om ook eens de ATLA kleuren op een andere manier te verdedigen. De prestaties van Lobke Dessers, Lena Boutsen & Sterre Ansquer die wel meermaals in het veld opduikt, mogen er zeker wezen. Sterre werd zelfs knap 9de. Gevolgd door Jill Vossen op een 11de plaats, Nore Vranken op plaats 13 & Ima Withofs op plaats 15. Laurie Smeets maakte het zevental van de dames compleet.

Bij de scholieren dames maakte Heleen Segers mee de wedstrijd, helaas moest ze in de laatste ronde nog 2 dames zien passeren waardoor ze strandde op een 4de plaats.

Bij de mannen scholieren finishte Louis Brasseur op een 8ste plek. Meerkamper Gies Boutsen finishte als 12de. Junior Sam Van Gelder heeft de smaak te pakken met wederom een podiumplaats, ditmaal mocht ie een Zilveren plak mee huiswaarts nemen.

Bij de senior mannen was er brons voor Wouter Simons. Hij had nochthans hemel en aarde bewogen om bij de nr 1 Arne Agten en nr. 3 Samuel Nulens te geraken. Bjorn Spauwen finishte hier op een 11de plaats, gevolgd door jeugdtrainer Berre Timmerman op een 12de plaats. Senior dame Rianne Linssen finishte als 4de, Drea Vandooren & Lina Mebis maakte er een goede training van kwamen samen over de meet. Voor Lien Bruggen was de laatste ronde er teveel aan. Elsje Bollen pakte na een blitsstart verdiend zilver bij de masters W35. Nathalie Van Ooosterwijck 5de en Linda Lenaerts 6de.  Lieve Bergen luid toegejuicht 5de W50.

De mannen M50 kregen Belgisch kampioen Stefan Rens aan de start en de winnaar was gekend. Pascal Van Marcke knap 2de op kleine afstand. Leo Van Houten, nog op de skilatten 5de, Joris Peeters 7de en Kurt Claesen 8ste.  Steven Heemskerk is bij de masters M35 meer dan een klasse te sterk. Hij tekende al voor zijn 7 de overwinning deze winter. Dank je wel aan al onze vrijwilligers, trainers, juryleden, fotografen, (groot-)ouders, supporters & de aanwezige clubs om van deze veldloop een succes te maken!