08/09/18 – Kessel-Lo – B.K. Cadetten/Scholieren – Dag 1

Atlanders trekken de lijn van het Vlaams kampioenschap door met al 3 BRONZEN medailles op dag 1. 
BRONS voor Axelle Pieri – Liene Daniels – Annelies Nijssen

De kampers van Ronald deden het uitstekend. BRONS voor Axelle Pieri 38m48 en Liene Daniels 4de 38m07 in een bloedstollende finale bij het discuswerpen.
In het kogelstoten was het al niet anders, BRONS voor Liene Daniels 12m82 en Axelle 5de plaats 12m43.
Cadette Lotte Zizzari ook op niveau met een 7de plaats in het discuswerpen 29m82.

Simone Ambrico plaatste zich vlot voor de finale van de 400m morgen, 53.74 en een 3de tijd. Dus volop medaillekandidaat. Dan zagen we op de 1500m weer een klasseflits van 1ste jaars cadette Fien Peusens, 4de plaats in een dik PR en een nieuw CR 4.46.64. Aron Claesen na een knappe 3000m wedstrijd naar een 6de plaats in een dik PR 9.00.94. Britt Hermans in haar 100m hordenreeks naar een degelijke 16.77.
Annelies Nijssen zorgde voor medaille nr 3. Aandachtig voorin in een maar langzaam op gang komende 800m pakte ze in de finale overtuigend plaats 3 in 2.19.32. 

Hierna kan u het verslag lezen van onze fiere werptrainer Ronald Becker:
Na het BK Junioren en Beloften, waar Mila Savelkouls 2e (discus) en 3e (kogel) en Max Vlassak 2 maal 2e zowel met kogel als discus werden, was het afgelopen weekend opnieuw raak voor de werpersgroep.
Zaterdag BK meisjes : bij de scholieren meisjes werd Axelle Pieri 3e met de discus, Liene Daniels 4e.
Even later draaiden ze de rollen om, Liene 3e en Axelle 5e, en dit met zowel discus als met kogel zeer goede prestaties.Vreemd detail, bij Liene’s verre worp ving de dame die de discussen steeds terugbracht, de discus met de handen uit de lucht, nooit eerder gezien en levensgevaarlijk.
Cadette Lotte Zizzari werd 7e, door zenuwen overmand, maar toch nog doorzetten, schitterend.
Zondag dan de jongens aan de beurt, Senne Prenen, de MACD’er die ook in de werpersgroep traint, werd 3e met de discus en 2e met de kogel. 
En dan nog dit, op het Limburgs Kampioenschap in Nederland, behaalde Luca Broers 2 maal de Limburgse titel!!
We mogen spreken van geslaagde kampioenschappen voor de groep, misschien zit er volgend jaar een titel in, verder werken is de boodschap.

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.