08/03/15 – Gent – BK indoor Cad/Sch

Mila Savelkouls behaalt goud bij het kogelstoten op het BK indoor met een worp van 13m43. 

Een verslagje van trainster Sandra:

Op deze mooie zonnige dag kwamen dan de cadetten en scholieren in actie.
Vandaag mocht Eline Claeys de spits afbijten in de 60H, zij behaalde een PR in 9″45. Even later werd ze door een beweging in de blokken met een valse start uit de wedstrijd gehaald van de 60m. Jammer voor Eline, maar die mooie tijd op de 60H neemt niemand haar af.
De kers op de taart bij de cadetten kwam van Mila Savelkouls met GOUD in het kogelstoten. Na een hele spannende laatste ronde, waar de één na de andere de 1ste positie terug opeiste, moest Mila als laatste atleet een allerlaatste worp doen. Onder toch wel zware druk hier, wist ze zich mentaal zo te focussen dat ze de kogel naar 13.44m stootte!!!! Goed voor GOUD!!!

Yari Nulens die in laatste instantie toegevoegd werd op dit kampioenschap, liet een zeer sterke 200m zien in 26″64.
Onze scholieren met een ongelukkig Keanne Panis die zich tijdens de opwarming blesseerde en niet kon starten op haar 60m.
Waarna Frederique Teuwen een topdag kende en zichzelf tot 3x toe wist te overtreffen. Ze liep in de reeksen naar een euforische 7″80 en strandde in de finale net naast het podium met opnieuw een PR in 7″77. Later vond ze ook nog de kracht om vanuit de buitenbaan naar een beresterke 25″84 te lopen op de 200m.
Anoek Swennen die de 400m voor haar rekening nam en mooi deed wat van haar gevraagd werd door haar coach, passeerde de 200m in een gevraagde tijd en wist nog een versnelling in te zetten in de laatste 100m. Zij wist de rechte lijnen in haar voordeel te gebruiken en in de bochten de concurrenten af te stoppen. Ze won haar reeks hierdoor in 61″42, 2 seconden sneller dan vorige wedstrijd en zelfs al 1 seconde sneller dan haar besttijd outdoor vorig jaar!!!
Babette Vandeput met een iets mindere dag in het kogelstoten toch nog naar BRONS met 13.34m. Wetende dat de ganse winter ook de nadruk gelegen heeft op de discus voor voorbereiding op het WK scholieren in de zomer.

In onderstaand artikel van op de website van de VAL wordt deze mooie prestatie extra in de verf gezet. 

Het Belgische polsstokrecord van scholiere Hanne De Baene/OB kwam er jammer genoeg niet wegens een blessure, maar de andere kampioenes stonden te drummen om in haar plaats dé ster van dit BK te worden. 
Met liefst elf nieuwe top 10-noteringen in de allertijden ranglijsten, werd het één van de meest hoogstaande kampioenschappen van de laatste jaren. Met enkele eerstejaars die zich hoog in deze lijsten hebben genesteld, mogen we volgend jaar zeker en vast dromen van enkele nationale records. De twee EYOF-richtprestaties waren dé kers op een al rijkgevulde taart.
Bij de cadetten was het eerstejaars Lisse Thyssen/AVLO die stuntte. De Oost-Vlaamse klokte 57”83 op de 400m en slechts twee atletes deden ooit beter. Ook leeftijds- en provinciegenote Angel Agwazie/ACME deed het voortreffelijk op de 60m horden. Met 8”81 komt ze op plaats vier allertijden. Dezelfde plaats bezetten voortaan sprintster Lyne Camara Aissat/CSF (60m: 7”73) en polsstokster Hanne Borstlap/ACHL (3m45). In een zeer spannend kogelduel bezorgde Mila Savelkouls/ATLA bij haar laatste worp (13m43; 8ste AT) ook Limburg een gouden plak. Favoriete Dani Maluta/ACKO (13m24; 10de AT) stootte uiteindelijk nog eerstejaars Elena Defrère/DCLA (13m17) van plaats twee. 
Ook de scholieren deden hun duit in het zakje al waren het vooral LBFA-atleten die uitblonken. Met vijf van de tien scholierentitels deden ze alvast beter dan de vorige jaren. Celine Gautier/CSDY snelde naar 7”60 op de 60m en enkel Kim Gevaert liep ooit sneller. Ook de dubbele baanronde van Valentine Debougnoux/HF (57”15) staat voortaan in de geschiedenisboeken. Ze liep de negende tijd ooit over 400m en weerstond de eindsprint van een sterke Rani Baillievier/OLSE (57”37). Larissa Timmerman/STAX wierp zich met de 3kg-kogel naar 14m90 oftewel de derde plaats ooit. Twee atletes kwamen net niet in de top 10-ranglijsten maar behaalden wel een EYOF-richtprestatie. Nicasina Rossaert/ACW (hoog: 1m75) en Laures Bauwens/RCG (200m: 24”80) mogen dromen van een trip naar Tbilisi. Laat de zomer nu maar komen! 

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.