09/01/22 – Lanaken – LCC ATLA

Op de vroegere site van onze veldloop was de laatste jaren heel wat veranderd: aanleg sportvelden, activiteiten Sportoase, aanleg skatepark, plannen uitbreiding Pyxiscollege, enz. Een andere parcoursbouwer zou er moedeloos van worden. Zo niet onze Nico, hij zag het als een opportuniteit. Hij maakte er opnieuw een échte “cross” van, die naam waardig. Zwaar, heel zwaar. Dankzij de overvloedige regen van de laatste dagen nog meer modder dan verwacht. Heuveltjes. Een bmx-parcours alias wasbord die je de benen afsnijdt, enz… Ondanks het vele gevloek, moeten de deelnemers ons hier achteraf gelijk in geven: dit was een cross :-).

Uitslagen vind je hier

Foto’s zijn er in overvloede genomen. We hebben er honderden, met dank aan Kristof Thijs en Kurt Claesen. Je vindt ze hier.

Verslag Cor Heemskerk:

De 30ste ATLA veldloop werd een groot succes. Met een recordaantal deelnemers van 583 en een in Lanaken nooit gezien niveau maakte ATLA mooie promotie voor onze atletiek. ATLA kwam met liefst 91 atleten aan de start. Dikke proficiat aan iedereen hiervoor. Al onze trainers hebben de laatste 2 weken echte promotie gevoerd voor onze veldloop. 

Parcoursbouwer Nico had voor een prachtige omloop gezorgd, daar was iedereen het over eens. De kangoeroes en benjamins mochten de spits afbijten van een mooie atletiekdag. Onze jeugd deed het uitstekend. Vielen hier op Ester Thijs 6de, Hanne Herremans 10de, Matice Kellens 7de en Yels Kusters 9de. Moeten eerlijk toegeven, de Limburgers werden op het heel zware parcours in sommige reeksen vanaf cadet weggeblazen. Voor ATLA was het op het einde bingo met goud voor senior Annelies Nijssen die een ware demonstratie gaf. Iets later was het Master Steven Heemskerk die de tegenstand, inclusief juniores, op een hoopje liep. Kunnen niet anders zeggen dan dat onze boegbeelden hun werk deden. 
Geven u toch een idee van het algemeen niveau mee. Seniores dames, achter Annelies 2de Elke Godden, 2x Belg. kampioen steeple. 3de Sonja Vernikov, deelneemster aan het recent EK veldlopen voor Duitsland. Bij de seniores mannen 1ste Enzo Noel OREYE, 2de Ward Van der Kelen AALST en 3de Laurent Bierinckx ACHL, stuk voor stuk Belg. toppers. Bij de juniores meisjes zagen we met het Duffelse tweetal 1ste Emma Vanhoeck en 2de Elke De Dobbelaere de nummer 3 en 6 van de crosscup in Roeselare. Bij de masters heren M50 de meermalige Belg. kampioen Stefan Rens primus worden voor de alom gekende sterke loper Chris Wouters. Bij de masters vrouwen W35 won Mona Rahme DCLA, meerdere malen Belg. kampioen. Scholiere Fien Paulissen ACHL 1ste, zij werd 2x5de op de Crosscup. Junior Falco Aerts Maastricht tekende na Dilsen voor zijn 2de overwinning. Dit voor Sjef Ceunen SACN die al winnaar in Neerpelt was. Rest ons nog iedereen te bedanken, zeker onze bestuursploeg + helpers die zondag nog laat in de weer waren om alles op te ruimen.

 

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.