09/02/20 – Rotselaar – Vlaams Kampioenschap/CrossCup

Het Vlaams Kampioenschap cross in Rotselaar is tevens een manche van de Belgische STRUCTABO-CrossCup. Ondanks de felle stormwind kregen we toch een mooi verloop in het traditionele “Domein ter Heide”. Bij deze gelegenheid was ook een enorm stevige Engelse selectie aanwezig.

GOUD Fien Peusens scholieren meisjes

ZILVER Annelies Nijssen juniores dames

BRONS Steven Heemskerk masters heren M40

Scholiere Fien Peusens liep van het begin tot het einde aan de leiding en won overtuigend. Ze is meteen ook zeker van CrossCup-winst en is topfavoriete binnen 2 weken op het B.K. Juniore Annelies Nijssen, de winnares van Hannut, had een moeilijke dag en moest nu het onderspit delven tegen 3 Engelse meisjes en de te sterke Jana Van Lent VOLH. Dit bracht haar voor het Vlaams kampioenschap zilver op. Voor de eindzege in de CrossCup wordt Brussel beslissend.
Master Steven Heemskerk komt er aan!  Iedere week zien we hem groeien, Met plaats 8 op meer dan 160 deelnemers en op slechts 5 seconden van zilveren Davy Segers DCLA, notabene toch de absolute heerser in het Limburgs crosscriterium, was hij dan ook super tevreden met brons op het Vlaams kampioenschap M40. Junior Aron Claesen 15de plaats (11de Belg) had zijn dagje niet, trainingsachterstand wegens de lange examenperiode had er misschien wel mee te maken. Hetzelfde verhaal voor collega-studenten Mathias Janssen korte cross 29ste en Lina Mebis 28ste plaats.

Bij de scholieren jongens konden we uitpakken met 4 Atlanders waarvan we Senne Biesmans 12e en Ward Janssen 19e steeds voorin zagen in de eerste helft van de cross. Bjorn Spauwen werd 44e en Luca Mebis 53e. Voor cadette Heleen Segers 55e is het kennismaken met de top, niet simpel, alles gaat een pas sneller dan in Limburg, maar dat komt goed. 

Uitslagen vind je hier.

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.