10/03/18 – Osnabrück (Dui) – OCR

Zaterdag stond de eerste belangrijke OCR-wedstrijd (Obstacle Course Race) van het seizoen op het programma, nl. deze van de OCR-series te Osnabrück (D.). Met toch wat minder voorbereiding in de benen dan andere jaren, was Thibault Debusschere razend benieuwd naar zijn huidige niveau.

Ter plaatse bleek het een superzwaar parcours: veel modder, heuvels, zand, en dit over een afstand van net geen 20 km. De concurrentie was bij deze eerste superwedstrijd niet van de poes: zowat de ganse Europese top was aanwezig, en een aantal sterke nieuwelingen.

Ondanks een valpartij na 5 km, kon Thibault na 8 km het commando nemen, en daarna zijn voorsprong stelselmatig uitbouwen. Tijdens de laatste 3 km’s werd het toch nog erg spannend, omdat hij een straf kreeg op een van de laatste hindernissen, en een Italiaan nog erg kwam opzetten. De “flying monkey” moest de uiteindelijke beslissing brengen, en toen zijn zwaarste concurrent daar ook bestraft werd, was het pleit gewonnen! 20 km miserie geplaveid met 50 hindernissen in 1u38: dat belooft voor de rest van het seizoen!

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.