11/06/22 – Zutendaal – Natuurloop

Dit jaar opnieuw een échte Zutendaalse natuurloop, met een gezamenlijke start zoals vanouds aan de sporthal. Voer voor specialisten, alleszins niet voor doetjes: De Hesselsberg, de beklimming van het Mariabeeld (…), de zware stroken langsheen De Plas, te veel hindernissen om op te noemen. De warmte maakte het alleen nog maar uitdagender. De afgelopen week was dan ook nog eens good old Laurent Wijnants in the picture gezet, “de man die Zutendaal leerde lopen”, door hem een heuse “Laurent Wijnants-steeg” te schenken! Prachtig initiatief.

Een hele bende ATLA-mensen aan de start. En die zorgden voor hopen podiumplaatsen! Bij de kids (1 km) Thorben Buntinx voor de familie Thijs en de familie Vrijens. Sjiek! Op de 5 km een ijzersterke Jurgen Lowist (2de algemeen, 1ste master). De meeste deelnemers hadden we op de 11 km met heel wat eremetaal ;-): Nathalie Van Oosterwijck (1ste dame), Heidi Erkens (1ste dame +45), Leo Van Houten (2de algemeen, 1ste +45), John Thijs (3de algemeen, 1ste +35), Kurt Claesen (4de algemeen, 2de +45). Een ijzersterke Jo Bruggen, Gert Machon die voor eigen volk indruk maakte, Jos Daniëls die dit jaar Kurt helaas moest laten voorgaan ;-), Gust Lathouwers die het prima deed, Peter Vandooren en maatje Frank Groot die voortdurend in elkaars buurt liepen, Wim Nijst die als galante ridder het nodige haaswerk verzorgde, Kristof Paulussen die het allesbehalve slecht deed. Met dank aan de aanwezige groupies haha, en de ondersteuning vanwege Ralf.

Na de wedstrijd werd een kort bezoekje aan de Laurent Wijnants-steeg gebracht, en werd de namiddag, zoals het hoort, afgesloten met de nodige recuperatiedrank!