12/01/20 – Tessenderlo – LK Cross

ATLA toppers schitteren in Tessenderlo!

GOUD Fien Peussens – Senne Biesmans – Linda Lenaerts – Annelies Nijssen

ZILVER Aron Claesen – Peter Willy – Vincent Nardozza  – Ward Janssen

BRONS Bjorn Spauwen – Steven Heemskerk

4de plaats Luca Mebis

5de plaats Sven Kerremans – Lieve Bergen – Lina Mebis

6e plaats Ralf Buntinx – Nathalie Van Oosterwijck

7e plaats Robbe Hertogen

12e plaats Berre Timmerman

De weergoden waren de jeugdatleetjes niet gunstig gezind op het PK. Een gure wind en aanhoudende motregen brachten de gevoelstemperatuur ver onder een aangename temperatuur voor supporters, atleten en jeugdtrainers. Later op de dag zou het toch wat opklaren. Toch waren 7 toppers present en zetten hun beste beentjes voor. Medailles werden niet behaald, maar stuk voor stuk zetten ze mooie resultaten neer.

Enora was het eerst aan de beurt bij de benjamins en met een stralende glimlach liet ze drie atleten achter zich, om zo als 17de te eindigen. Hanne had een een heel goede start bij de tweedejaars benjamins en kon op een mooie 9de plaats eindigen. Milo verdedigde de eer bij de benjamins jongens en werd 13de. Daarna was het tijd voor de eerstejaars pupillen, met twee atleetjes aan de start, Elyne en Amber. Elyne had wat last van de koude maar eindigde toch op een mooie 17de plaats. Amber toonde heel veel karakter in haar wedstrijd, 29ste. Dan was het wachten op paars geweld bij de eerstejaars miniemen meisjes, Nore pakte met een zeer sterke einde nog 3 atleten voor haar: 20ste. Laatste jeugdatleet was Maarten die ook een sterke wedstrijd liep: 11de.

Vanaf scholieren begon het ATLA-festival! Fien Peussens oppermachtig vanaf de start. Dat belooft voor de nationale CrossCup. Bij de jongens hetzelfde verhaal met een sterke Senne Biesmans. Bjorn Spauwen knap naar brons na een duel tot het einde met maatje Luca Mebis. Bij de eerstejaars moest Ward Janssen pas in de laatste ronde passen voor de versnelling van Tjerre Vranken AVT.  Hier zagen we Robbe Hertogen één van zijn betere wedstrijden lopen. Berre Timmerman probeert na een lange inaktiviteit de draad weer op te nemen, chapeau. Trainster Lieve Bergen 5e doet het maar, hopelijk neemt haar jeugdgroep hier een voorbeeld aan. Linda Lenaerts pakt verrassend maar zeker verdiend goud bij de W35. Trainster Nathalie mooi op plaats 6. Bij de juniores dames was het Annelies Nijssen, grote klasse, die een topprestatie weggaf, alleen master en Europees kampioen Mieke Gorissen ADD kon haar voorblijven na een superstart. De rest van het senioresveld werd afgestraft. Afspraak volgende week op de CrossCup in Hannut.  Ook een goede wedstrijd van Lina Mebis 5e. Aron Claesen zorgde voor één van de mooiste wedstrijden van de dag bij de juniores mannen tesamen met Simon Ferson LOOI. Simon trok in een knappe laatste ronde de zege nipt naar zich toe. Achter deze twee zagen we een mooie wedstrijd op het scherp van de snee van onze masters. Nardozza Vincent, Peter Willy, Steven Heemskerk, Sven Kerremans en Ralf Buntinx: ze zaten op een zakdoek bijeen.

 

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.