12/02/17 – Rotselaar – VK Veldlopen

Deze Vlaamse Kampioenschappen gingen door in het mooie domein Ter Heide. De korte start met dadelijk enkele haakse bochten zou wederom menig wedstrijden beslissen, het was nu niet anders. Liefst 22 ATLANDERS gingen de strijd aan. 

GOUD  Miniem Ward Janssen  

ZILVER  Master Steven Heemskerk

BRONS Scholier Lena Putters

4de plaats Arnaud Janssen-Annelies Nijssen

Fien Peussens liet zich in het start gedrum verrassen? Ze kwam naar het einde toe nog sterk terug, 7de. Top 5 B.K. zal de doelstelling worden.

Ward Janssen liet zich niet verrassen en zette dadelijk orde op zaken, als eerste weg en liet topfavoriet Tamirat Houben Alken eigenlijk niet in wedstrijd komen en hield stand in de zandstrook naar de aankomst toe. De druk naar het B.K. zal toenemen.

Cadette Annelies Nijssen vind haar goede benen nog steeds niet terug maar werd toch 4de in het Vlaams kampioenschap 2de jaars.
Voor Arnaud Janssen was het de eerste confrontatie met de echte Belgische top. Probeerde de wedstrijd naar zijn hand te zetten, wat niet lukte met het hoge tempo. Maar zoals ze zeggen, hij heeft gevochten als een leeuw. Jammer van de 4de plaats net langs het Vlaams podium.
Scholiere Lena Putters was niet bij de zaak en miste haar start compleet. De terugkeer naar de kop van de wedstrijd lukte niet helemaal en koste veel inspanning, wat haar naar het einde toe bijna het Vlaams podium kostte.
Onze pistier Aron Claesen deed het met een 7de plaats weer uitstekend.

Bij de masters M35 was het Peter Willy 5e die de snelste start nam, maar moest naarmate de wedstrijd vorderde terrein prijsgeven. Toen was Steven Heemskerk al volop bezig met zijn remonte naar de kop. Alleen pas master Tom Van Rooy ACHL zou hij niet te pakken krijgen. Zijn turbo begint toch weer goed te draaien met het B.K. A.C en B.K. masters in aantocht.
De andere ATLANDERS onthouden wij u niet en daar was de 10de plaats van Lina Mebis toch wel één van de uitschieters. Marie Willems 17e, Bo Geysen 18e, Brenne Caubergh 21e, Berre Timmerman 15e, Senne Biesmans 16e, Luca Mebis 14e, Chris Vangangelt 20e, Bjorn Spauwen 30e, Stef Pannemans 12e, Quinten Geurts 19e, Jorre Lambrichts 17e, Drea Vandooren 10e en Heidi Erkens 8e.

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.