12/03/17 – Wachtebeke – B.K. Veldlopen

2 x BRONS Fien Peusens-Ward Janssen en 1 x ZILVER Lena Putters voor ATLA op de Belgische kampioenschappen veldlopen in het zonovergoten Wachtebeke. Daarbij winnen de Scholieren jongens de Nationale Interclub.

Tweedejaars minieme Fien was de eerste Atlander die het veld in moest. Start niet missen was de eerste opdracht, die ze ook perfect deed. Uit een kopgroep van 6 zou ze met een knappe versnelling op de laatste helling 350m voor het einde de rush naar het BRONS zetten.

Voor Ward Janssen werd na een goede start, snel duidelijk dat het BRONS het maximum was wat erin zat maar hij heeft er moeten voor vechten tot de laatste snik.

Bij de eerste jaars cadetten was Marie Willems zeker tevreden met haar mooie 33ste plaats voor Bo Geysen 51e en Brenne Caubergh 55e.

Annelies Nijssen kon haar veldloopseizoen niet goed afsluiten, 20e.

Bij de jongens cadetten 1ste jaars zette Senne Biesmans een sterke prestatie neer, 28e. Luca Mebis 39e, Chris Vangangelt 47e en Bjorn Spauwen 68e. Berre Timmerman had wegens ziekte jammer genoeg moeten passen.

Arnoud Janssen sloot een knap veldloopseizoen heel mooi af met een zwaar bevochten 10de plaats.

Lina Mebis 24e bij de 1ste jaars scholieren.

Lena Putters trok na een mindere start meteen alle registers open en moest in een spannende slotfase alleen passen voor topfavoriete Nanouk Stevens. Drea Vandooren 28e en Lien Bruggen 34e.

Aron Claesen liep een dijk van een wedstrijd, zeer goed uitgemeten. Knap 11de. Jorre Lambrichts 40e, Quinten Geurts 41e en Tim Creusen 43e zaten kort bijeen. Bij de 2de jaars scholieren gingen Jef 27e en Jan Neyens 28e ten onder in de snelle aanvangsfase. Marnick Nicolaes, niet de echte crosser, mocht tevreden zijn, 43e.

Junior Matthias Janssen,  terug na een blessure, deed het uitstekend, 14de plaats. 

Master Steven Heemskerk, in de week nog goed onder handen genomen door masseur Kurt Claesen, ging weer in de clinch met de jonge garde. Het parcours was jammer genoeg niet meer zo zwaar als andere jaren, dit in tegenstelling tot de tegenstand. Slow starter Steven maakte er weer een inhaalrace van, 22ste plaats op meer dan 100 seniors was toch weer klasse.