13/01/13 – Helden (Nl) – Artifice Cross

Trainer Frank trok met 6 atleten naar Helden in Nederland (cross is onderdeel van Nederlands LCC) om daar wat andere tegenstand op te zoeken.

Kris mocht de spits afbijten en na 2 kleine aanvangsrondes waren er nog 2 dapperen die het hoge tempo aandurfden. Hard bevroren ondergrond is Kris zijn sterkte en bij ’t ingaan van de 1ste van de 3 grote ronden trok hij stevig door met als gevolg een solo van een 10-tal minuten waar Kris in het licht van het PK zijn eigen niet spaarde en er nog een stevige laatste 400 uitperste, duidelijke overwinning en goed voor ’t zelfvertrouwen.
Nog eens een 8-tal km uitlopen vervolledigde een prima trainingsdag.

Vervolgens was Jinte, Leen en Caro aan de beurt. Jinte deed perfect wat de trainer gevraagd had en knalde van in de eerste meters weg. Na 3-kwart wedstrijd had ze een 50-tal meter voorsprong maar toen liepen 2 Nederlandse atletes de opgelopen achterstand dicht en moest Jinte buigen met toch een mooie 3de plaats als resultaat.Zeker progressie.
Caro liep als 3de junior binnen maar was vroeg naar huis en miste daardoor het podium omdat die plaats onverwacht was. Mooie uitslag.
Dat mag ook gezegd worden van Leen die zich mooi in een groepje liet meedrijven en uiteindelijk heel mooi 4de finishte. Knap!

Dan onze wekelijkse overwinning voor Ruben die er deze keer wel heel diep is voor moeten gaan. Op naar de volgende stap Lotto CC in Hannuit binnen 2 weken. Eens kijken wat hij tegen de grote jongens kan.

Tenslotte Thomas die ondanks de vervelende steken (waar we zeker een oplossing voor vinden) geknokt heeft en net zoals Leen lang uitzicht had op de 4de plaats. Uiteindelijk verhinderden die steken hem om sterk te eindigen en was een 5de plaats (1ste van zijn jaar vermoedelijk) een prima resultaat. De weg terug na 4 maanden blessureleed is moeilijk maar zeker niet onmogelijk voor Thomas.

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.