9x Goud Lian Thijs-Liam Leo-Haile Opsteijn-Olle Verhoeven-Luc Borghoms-Els Bollen-Samuel Nulens-Peter Willy-Steven Heemskerk
7x Zilver Elise Jacobs-Emi Vrijens-Leandro Jakelj-Leo Van Houten-Heleen Segers-Ralf Buntinx-Mikael Bollen
6x Brons Alexa Withofs-Lucas Jacobs-Esther Thijs-Louis Brasseur-Fien Peusens-Nathalie Van Oosterwijck
Daarbij nog 2 Interclub Bekers: Pupillen Jongens en Masters mannen

(tekst Nathalie Van Oosterwijck: )

Wat een mooie opkomst van jeugdatleten hadden wij gisteren in Dilsen. Maar liefst 33 jeugdatleten (van kangoeroe tot miniem) aan de start, rekening houdend met twee zieken hadden het er zelfs 35 geweest!!

Al dat jeugdgeweld resulteerde ook in mooie prestaties, stuk voor stuk deed iedereen zijn best, in de wel erg bijtende kou gisteren. Een hele dikke dank u wel aan alle atleetjes om Atla in de kijker te zetten maar zeker ook aan de ouders en supporters voor de kou te doorstaan.

Bij de kangoeroes en de benjamins ligt de nadruk op de belevenis en is de wedstrijd nog geen officieel kampioenschap maar toch gaven onze atleten het beste van zich zelf. Alexa beet de spits af en kwam als derde over de streep bij de kangoeroes meisjes. Bij de benjamins jongens waren Liam (1ste jaar) en Lian (2de jaar) in vorm en lieten iedereen in hun reeks achter hun. Daan met de eeuwige glimlach liep ook een attente wedstrijd. Tiziano diende door ziekte verstek te laten gaan.

Bij de benjamins meisjes moest Elise deze keer haar concurrente laten voor gaan en kwam als tweede over de streep, Anastasia deed ook heel hard best en liep een mooie wedstrijd.

Bij de pupillen meisjes eerstejaars maakte Aliyah mee de wedstrijd maar werd op het einde net geklopt voor de derde plaats. Emi, onze diesel, mocht door een snelle tweede ronde, op het tweede trapje van het podium stappen. Paulien had heel veel last van de kou maar toch zette ze haar beste beentje voor.  Onze vertegenwoordig bij de tweedejaars pupillen, Lina W, moest door ziekte verstek laten gaan.

Wat een weelde bij de pupillen jongens, zowel bij de eerste als tweedejaars mooie wedstrijden gezien. Haile mag zich Limburgs kampioen noemen bij de eerstejaars, Olle bij de tweedejaars. Lucas met een stevige eindspurt werd mooi derde. Eenzelfde en nog spannendere spurt zagen we tussen Olle en Leandro voor de titel bij de tweedejaars. Deze keer beslecht in het voordeel van Olle en dus een knappe tweede plaats voor Leandro. Xavi, Lou, Berre en Mathias bevestigen hun regelmaat met een mooie plaats.

Bij de eerstejaars miniemen meisjes stonden Bibi, Vina en Lina V. aan de start. Lina was maar liefst 11 seconden dan vorige maand op hetzelfde parcours. Zusjes Vina en Bibi maakten er onderling een wedstrijdje van waar Vina deze keer aan het langste eind trok.

8 paarse truitjes in de wedstrijd van de 2de jaars meisjes. 2 atleten waren snel afgescheiden aan de leiding maar Esther liet zich niet doen en liep een verstandige wedstrijd en mocht als derde mee op het podium. Mila en Reine liepen een goede wedstrijd kort bij elkaar.

Sanne, Nore en Lore hielden elkaar ook in het vizier en zetten mooie resultaten weer. Lore pitste 30 sec van haar tijd van december af! Ook Sarah kon deze wedstrijd sneller beëindigen dan vorige keer, knap gedaan. Dorien, toch aan de start na een week ziek zijn, was helaas niet voldoende hersteld en moest opgeven.

3 musketiers bij de jongens miniemen eerstejaars , Semmie, Stan en Rhune. Ze bleven heel de wedstrijd in elkaars zicht en finishten net niet met drie op een rij. Milo liep één van zijn betere wedstrijden, 20 sec beter dan vorige keer in Dilsen bij de tweedejaars, Laurens bevestigde met exact dezelfde tijd.

Dan was het de beurt aan de jeugd uit de specialisatie groepen. Vanaf kadet lopen de twee geboorte jaren samen maar worden ze wel apart in de uitslag opgenomen.  Fée (1ste jaar) liet een hele mooie eerste rond zien wat ze bij de tweede ronde wat moest bekopen en zo konden Jill en Ima (beide 2de jaars) die meer behouden vertrokken waren haar voorbijsteken,  Fleur (1ste jaar) liet ook een mooie wedstrijd zien.

Thorben had duidelijk geen last van de kou en liep 30sec beter dan vorige maand op hetzelfde parcours. Seb had het vandaag wat moeilijker maar laat elke week zien wat doorbijten is.

Bij de scholieren meisjes moest Sterre helaas opgeven.

Victor eindigde bij de scholieren mannen eerstejaars om een mooie vierde plaats waar loopmaatje Louis, met een derde plaats mee op het podium mocht kruipen. In dezelfde wedstrijd lopen de mannen +50 mee en daar haalden we goud met Luc bij de M50 en zilver bij de M55 voor Leo.  Michel viel net naast het podium.

Bij de masters dames mag Elsje zich Limburgs kampioen W45 noemen en Nathalie mocht in de W40 categorie op het derde plekje van het podium gaan staan. Mieke moest in de eindspurt de vierde net laten voorgaan.  In dezelfde wedstrijd liep Fien naar een mooie derde plaats bij de senioren. Milena maakte er een mooie wedstrijd van. Ook  Heleen liep een dijk van een wedstrijd, door liefst 40seconden sneller te lopen dan in december liet ze junior nummer 3 achter zich en mocht zo de zilveren medaille in ontvangst nemen

Medaillefestival bij de masters heren -50, Samuel kreeg de gouden medaille bij de M35 na een sterke wedstrijd. Ook Steven mocht op het hoogste schavotje gaan staan bij de M45 , geflankeerd door Mikael op de tweede plaats. Zelfde podiumplaatsen werden bezet bij de M40, Willy op de eerste plaats en Ralf werd heel mooi tweede.

De senioren mannen kregen af te rekenen met een sneeuwbui wat het nog kouder maakte dan het al was. Veel talent aan de start maar Ward en Sam vochten voor wat ze waard waren met mooie resultaten als gevolg.