20/01/19 – Hannuit – CrossCup

ZILVER Fien Peusens – Steven Heemskerk
BRONS Ward Janssen
6de Annelies Nijssen – 9de Milo Thijs – 11de Senne Biesmans.

In tegenstelling tot andere jaren was er dit jaar geen modder te bespeuren in de velden rond de piste van Hannuit.
Door werken was er een volledig hertekend parcours met vele lussen op het middenplein  van de piste, wat het ook heel snel maakte.

Benjamin Milo Thijs was onder de indruk van het gebeuren. Hij is al heel de winter bij de pinken en miste zijn start niet. Snel vertrokken, even teruggevallen en dan sterk op het einde de top 10 binnen, 9de.

Pupil Nore Vranken liep één van beste crossen deze winter 43ste op 80 deelnemers. 

Topfavoriet Fien Peusens werd in de start bijna tegen de grond gedramd, maar het snelle herstel koste kracht die ze in de finale nipt te kort kwam, knap 2de. Ward Janssen nam een blitzstart maar bekocht die in de 2de helft van de wedstrijd, 3de. Hier liep Robbe Hertogen zijn beste wedstrijd, 26ste op 74 deelnemers.

Scholiere Annelies Nijssen staat er weer na een beresterke wedstrijd, 6de.
Senne Biesmans had het als 1ste jaars niet gemakkelijk maar was met de 11de plaats tevreden.
Hier zagen we verder, Luca Mebis 42e, Julian Nicolaes 44e, Bjorn Spauwen 52e, Berre Timmerman 60e en Chris Vangangelt 61e. Nooit stonden zoveel scholieren jongens aan de start van een Crosscup.

Lina Mebis viel in de korte cross na een sterke 1ste helft iets terug, 14e. Bij de juniores/masters heren stonden er bijna 200 lopers aan de start. Dus snel starten was de boodschap. Slowstarter Steven Heemskerk wist dat het achtervolgen werd. 
Jammer genoeg was passeren in zo’n bende een hele opgave. Uiteindelijk pikte hij op één na alle masters terug op, sterk staaltje.

Junior Quinten Geurts deed het uitstekend in dit topveld van juniores, 28ste plaats.

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.