20/12/20 Gellik(erheide) – Virtuele run

Ralf Buntinx had a dream. Als getogen Gellikenaar vond hij het meer dan gepast om in deze covid-tijden ook in Gellik een virtuele run, 21-10 of 5 km, volledig covid-proof, te organiseren. Diverse parcoursen kwamen in aanmerking. Uiteindelijk bleven twee weerhouden: langs Albertkanaal tot in Kanne en terug, ofwel een plaatselijk rondje van 5 km tussen Gellik en Roelen-Zutendaal, op de Gellikerheide. De wedstrijd zou intern, met startmomenten verspreid over de dag, worden georganiseerd, en waarschijnlijk zouden we slechts enkele deelnemers hebben. Covid-tijden, eindejaarsfeesten, winter, enz. weet je wel…

Toch mochten we een 40tal deelnemers verwelkomen. Hierna proberen we een overzicht te geven. Mochten we mensen vergeten, graag een seintje!

Hans Vangangelt werkte zijn halve marathon reeds ’s vrijdags af, en deed dat op een indrukwekkende manier. Helemaal in zijn eentje liep hij langs het kanaal zowaar naar een sterk P.R.: 1u41′, en zette daarmee direct de toon. ’s Zaterdags was het dan tijd voor Hugo Meijers om eveneens het beste uit zichzelf naar boven te halen: een straffe 1u33′ was een feit.

D-Day zelf dan. Benny Peeters en Harry Bulté vertrokken, in het donker, reeds om 8u00. Onderweg werden ze aangemoedigd door coach John Walstock. Benny finishte na 1u59’15”, Harry na 2u00’45”. Aan de parking stond de coach terug klaar met warme chocomelk en koffiekoeken. Uitlopen was het doel, dit aan 6’/km. Dus met gemiddeld 5’43” zijn ze, zeker met de korte voorbereiding na een besmetting, meer dan tevreden.

Daarna was het de beurt aan Bert Stegen die tesamen met zijn companen van Lopersgroep Lanaken de halve marathon in een egaal tempo in 1u54′ afwerkten.

Vervolgens trokken Jo Bruggen, David Liebens en Gert Machon in de aanval. En hoe! PR’s zijn er om te sneuvelen, en dat deden ze. Jo en David in 1u40″, Gert in een sterke 1u41′.

Ralf Buntinx en Dominique Van den Brink waren op zoek naar een sterk P.R., en vonden die dan ook: Ralf, ondanks enkele mindere momenten, in 1u20′ (en enkele frusterende seconden), Dominique in een meer dan prima 1u22′. Onze OCR-topper Thibault Debusschere ging zijn halve marathon langs het kanaal tussen Gellik en Kanne afwerken, en kwam uit op een uitstekende 1u13′, ondanks een dipje en wat maagproblemen op het einde.

Nathalie Van Oosterwijck, buurman Patrick Geelen en Kurt Claesen kwamen tussen het geweld van de halve marathon een 10 km afwerken. Na twee rondjes finishte Nathalie in net 43′, Patrick in 45′, en Kurt in 40’37”. Content. Ook spurtbommen Carel Claassen en Chrétien Vranken kwamen in hun eigen bubbel een stevige training afwerken: 10 km in 48′.

Bert Janssen, Rene Willemink en Roy Roberts vertrokken samen. Ze bleven echter niet lang samen, maar deden het alledrie prima: Bert 1u29′, Roy 1u31″, Rene 1u26′. 

Ook Frank Groot, Raf Withofs en Leo Van Houten trokken in slagorde samen naar het strijdtoneel: Frank finishte in 1u38″, Raf in 1u35′, “(nipt) ouderdomsdeken van de dag” Leo finishte in een ijzersterke  1u31′.

Bianca Menten en levenslang knuffelcontact Kevin Muffels trokken er alweer samen op uit, met als doel voor Bianca om onder de 54′ te eindigen. En dat deed ze! Gesteund door hare Kevin, finishte ze knap in 53’37”. Alweer een sprongetje voorwaarts, de aanhouder wint!

Oude bekende Dirk Merlo trok samen met maten Ward Kuijpers, Gerben Smeers en Kristof Conings van Boorsem naar Gellik om daar van jetje te geven. Ze finishten samen in een sterke 1u59′, volledig in de vooropgestelde tijd.

Hilde Dello, Mieke Thijs en Brigitte de Groot trokken flink door op de 10 km om te eindigen in een strakke 57′, mooi zondermeer!

En wat dan gedacht van de andere dames op de halve marathon? Daniella Verstraete in 1u54′, Mieke Creemers en Elsje Bollen in 1u47′, zetten een fabelachtige tijd en een dik P.R. neer op hun straffe halve marathon, ondanks voor sommigen allerlei ongemakken voor de wedstrijd… Nou ja, een echte wedstrijd was het uiteraard niet, het benadert het wel, en we denken dat dergelijke initiatieven, zeker in deze covid-tijden, voor herhaling vatbaar zijn. Dank aan allen voor hun deelname! En voor de vele foto’s, met een speciale vermelding voor Giel Buntinx!

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.