20/05/13 – Genk – Wormstrongtriathlon

In het ATLA-clubhuis werd er al enkele weken over gesproken, de Wormstrongtriahtlon op Pinkstermaandag in Genk.
De disciplines waren 750m zwemmen, 20 Km fietsen en 5 Km lopen.
Er werden 4 teams gevormd met leden van ATLA.

Karolien Moors vond enkele collega’s van het werk bereid om te zwemmen en te fietsen.
Zwemmer Ronald Van Knippenberg en loper John Walstock konden Bart Vanherle strikken om te fietsen.
Een damesteam van ATLA werd gevormd door zwemster Manuela Soccol, fietster Astrid Appermans en loopster Petra Jans.
Als laatste was er dan nog een volledig paars herenteam met Leo Wellens (zwemmen), Hugo Verbeek (fietsen) en Harry Bulté (lopen).

Filmimpressie van dit mooie evenement

De zwemmers en fietsers begonnen enkele maanden op voorhand aan hun niet alledaagse trainingen. Ronald trok zelfs naar zonnige oorden om in ideale omstandigheden zijn zwemtrainingen af te werken.
Teamafspraken werden er gemaakt maar er werd zorgvuldig opgelet dat de tegenstand niet kon meeluisteren. Integendeel, alles werd strikt geheim gehouden voor de wedstrijd.
De dames probeerden voor het zwemmen zelfs speciaal schoeisel te kopen, helaas lieten de reglementen dat niet toe.

Rond het middaguur werd verzameld aan het Sportcentrum in Genk. Badmuts, borstNUMMERS en alle andere benodigdheden werden afgehaald bij de, overigens prima, organisatie.
De teams kregen nog een rondleiding. Alles werd voor iedereen duidelijk uitgelegd, waar zwemmen in de banen, hoe passeren, waar wisselen, waar chip omdoen,…
Om 13h30 werd de triathlon dan in het zwembad op gang geschoten. Doordat er 70 teams aan de start stonden, werd er met 30 seconden pauze, in 2 reeksen gestart. De 4 reeksen met ATLAnders mochten allemaal in de 2de reeks het water in duiken.

Na het zwemmen lag Karoliens ploeg aan de leiding in de onderlinge competitie. De Atla-ladies van zwemster Manuela hadden na de eerste discipline bijna 3 minuten voorsprong op de 2 herenteams, waarvan Leo net iets sneller was dan Ronald. Het fietsen gooide de tussenstand danig door elkaar. Ronald’s ATLA-1 ploeg had de leiding overgenomen voor Karoliens team. Op ongeveer 3 minuten van het eerste ATLA team volgde Hugo en nog iets later Astrid.
Tijdens het lopen zette Harry alles op alles. Hij wist tijdens de laatste van de 1 kleine en 2 grote rondes eerst Karolien te passeren. En op 800m van de finish had hij ook John te pakken. Zo kon hij de overwinning, in de onderlinge confrontatie, van ATLA-2 (Leo-Hugo-Harry) binnen halen. ATLA-1 (Ronald-Bart-John) volgde op ongeveer 20 seconden. Karolien wist Petra nog af te houden tijdens het lopen.

Alle ATLAnders werden met veel kabaal aangemoedigd EN tot kalmte aangemoedigd door de collega sporters, supporters Michael, Ronald en Silvia, fotografen Luc en Marijke en tijdswaarnemer Frank.
Deze laatste zorgde tijdens alle disciplines voor het klokken van de onderlinge verschillen.

Na de finish en een deugddoende douche werd nog een beetje promotie gemaakt voor de Maasrun en het vochtgehalte terug op peil gebracht. Na de wedstrijd voor individuelen had de organisatie nog gezorgd voor een zeer gezellig optreden van coverband Domino. Zij wisten de sfeer er goed in te brengen.
Iedereen had zo zijn verhaal, maar 1 ding was voor iedereen duidelijk: volgend jaar staan we er terug. Leo en Hugo willen er zelfs over denken om solo te gaan. In dat geval zal Harry moeten uitkijken naar nieuwe teammaats. Frank Bollen was ook zeer enthousiast en zei dat er dan minstens 5 volledige ATLA-teams aan de start moeten staan.

Op de uitslagen is het nog even wachten maar zodra we ze hebben, worden ze ook hier gepubliceerd.

 • Petra Jans
  21/05/2013 om 16:54

  Alweer een prachtig verslag van een al even prachtige dag! Het is een absolute aanrader voor iedereen! Individueel een leuke uitdaging, maar zeker ook voor de groepsgeest een must!
  Ondanks het supervolledige verslag toch één klein – absoluut niet onbelangrijk aanvullingske: van hogervermelde ploegen waren wij – Manuela, Astrid en ikzelf – het enige volledige damesteam! En als het waar is wat ‘ze’ zeggen, zijn we als 2de damesteam geëindigd. Alleen doodjammer dat er bij de teams geen apart klassement is voor de damesteams. Maar hoop doet leven: de suggestie naar de – overigens schitterende – organisatie is al onderweg!

 • Els
  21/05/2013 om 21:22

  Mooi verslag, mooie prestaties en dank voor jullie inzet voor de Maasrun!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.