21/05/23 – Lanaken – P.K. pupillen/miniemen

(verslag Nathalie Van Oosterwijck)

42 kangoeroes en benjamins stonden zondag voormiddag paraat voor hun kangoeroe-benjamin wedstrijd. Sinds een aantal jaar is dit een nieuwe wedstrijd vorm waar jongens en meisjes gemengd en in groep 4 proeven doen. Hoofddoel is veel bewegen en oefenkansen krijgen.

Voor de kangoeroes met Jules, Liam, Dex en Alexa voor Atla, stond er eerst het verspringen op het programma, daarna mochten ze stoten met de medicinbal van 1kg, hun snelheid testen met 30m en als afsluiting werd er een 500m versnellend gelopen.

De benjamins werden vertegenwoordigd door Lina, Anastasia, Emi, Laura, Sien, Haile, Lian, Senn, Bavo en Thijs. Op hun programma stond hoogspringen, vortex werpen, 40m spurt en een afsluitende versnellende 600m.

Iedereen liet mooie prestaties zien en genoot zichtbaar van de talrijke aanmoedingen , zeker in het afsluitende afstandsnummer.

Ondertussen druppelden al de eerste deelnemers aan het Provinciaal kampioenschap pupillen en miniemen binnen op onze piste. Voor ons stonden er maar liefst 40 atleten aan de start van 1 of meerdere nummers en daarmee waren we de grootste club aanwezig samen met AVT.

Veel beweging op de piste dus, als eerste mochten de hordenlopers aan de slag en ze deden het bijzonder goed, Lieselotte knalde naar een nieuw pr. Bij de pupillen jongens stond Lukas voor de eerste keer aan de start van een wedstrijd en ging onmiddellijk voor de horden, chapeau. Ook Kate bij de miniemen meisjes deed flink wat tijd van haar tijd af. Milo bleef niet achter met een nieuw pr en Matthias heeft de smaak van de horden duidelijk te pakken.

Mila won het hoogspringen met een mooie sprong van 1m45. Robin deed mee aan het speerwerpen en gooide in zijn eerste speerwedstrijd ooit een mooie 13.49m ver.

Lina Withofs stootte de kogel 5m10 terwijl zus Dorien 3m65 haalde bij het verspringen. Heel wat paars bij het verspringen miniemen meisjes trouwens, met verbeteringen van het persoonlijk record voor al onze atleten, Sanne 4m14, Elyne 3m79, Esther 3m52, Selena 3m47, Karen 3m46 en Amber 2m46.

Bij het hoogspringen kon Robin de 1m10 overschrijden en Milo sprong over 1m35.

Het populairste nummer van de dag was zeker de spurt, 7 pupillen meisjes, Vina, Bibi, Loïs, Lina Vrijens, Geike, Lieselotte en Florence lieten knappe tijden zien.

De pupillen jongens deden zeker niet onder, 4 snelle mannen aan de start daar: Dean, Leandro, Ruben en Lennert.

Bij de miniemen meisjes spurtten  Kate, Fée, Karen en Sarah naar mooie tijden.

Semmie was onze enige vertegenwoordiger bij het kogel, 6m13. Bij het speerwerpen miniemen meisjes 4 vertegenwoordigers, Hanne met een verbetering van maar liefst 7meter van haar pr, Nore smeet ook 3 meter verder. Fleur zag een verre worp afgekeurd worden en zus Reine had helaas 3 afgekeurde worpen.

150m wordt ook graag gedaan door onze miniemen meisjes, Mila kaapte daar de 3de plaats in het totaal weg. Elyne en Lio scherpten beiden hun record aan en ook Nore, Sanne en Dorien zetten een mooie tijd neer. Bij de jongens zorgden Matthias en Laurens voor de Atla vertegenwoordiging beiden met een mooi pr.

Ruben deed ondertussen mee aan het hoogspringen en haalde 1m05.

3 dames aan de start van de 300m, Niña en Selena maakten er spannende eerste reeks van, samen knalden ze naar een pr. In reeks 3 kon Fleur ook van haar besttijd afdoen en liep zo naar de zilveren medaille. Matice snelde ook naar de tweede plaats bij de miniemen jongens.

Een nieuwe discipline bij de pupillen, ter vervanging van het hockeybal werpen, is het vortexwerpen. Lukas, Rune, Lennert en Stan deden hier aan mee en lieten mooie worpen zien. Lukas pakte hiermee het nieuwe clubrecord.

Geike koos in haar allereerste wedstrijd voor een 1000m en deed dat heel goed. Maar liefst 5 pupillen jongens aan de start van de 1000m, Semmie, Dean, Rune, Stan en Leandro. Er werd door iedereen knap gelopen.

Bij de miniemen meisjes snelde Fée met een dik pr naar de zilveren medaille, Esther en Hanne maakten er ook een mooie wedstrijd van. Thorben liep naar een mooie 4de plaats en ook Seb deed meer dan zijn best.

Vina sprong 1m05 hoog en mocht de bronzen medaille omhangen, ondertussen sprong Matice naar de Limburgse titel verspringen met een sprong van 4m50. Laurens evenaarde zijn pr van 3m62.

Twee werpnummers sloten de dag af, vortexwerpen bij de pupillen meisjes, Bibi en Lina lieten mooie worpen zien. Bibi pakte hiermee het nieuwe clubrecord. Bij kogel waren het Reine, Lio, Niña en Amber die het mooie weer maakten, met een mooi pr voor Amber.

Slotsom van de dag, hele mooie prestaties gezien, al dan niet beloond met een persoonlijk record of een medaille. We zagen de mede-atleten, trainers en supporters duidelijk genieten.

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.