21 t/m 28/06/2020 – Hoeselt Run virtueel

In navolging van andere wedstrijden, werd/wordt ook de Hoeselt Run dit jaar op een virtuele manier georganiseerd.  En ze deden/doen dit prima! De enorm gedreven organisatie zorgt ervoor dat alles piekfijn in orde is. Het pittige doch prachtige parcours maakt het àf! 

“ATLA on tour” maakte van de gelegenheid gebruik om een eerste verkenning van het parcours te ondernemen. De ene al wat sneller dan de andere… Sommigen zagen het als een doorgedreven training, anderen voelden toch zoiets als wedstrijdkriebels… Leo Van Houten, Frank Groot en Jo Bruggen doorkliefden op de 10 mijl (16,5 km) het zware landschap in tijden tussen 1u11′ en 1u13′. Geruime tijd verder volgden Kurt Claesen (1u18′), Peter Vandooren (1u18′), Hans Vangangelt (1u24′), David Liebens (1u26′), en Danny Bruggen (1u33′). Patrick Cauberghs en Jos Daniëls gingen voor de eveneens loodzware 10 km, en liepen deze in 52′.  Ralf Buntinx tenslotte vertrok ietsje later, om daarna met de vingers in de neus, en voortdurend babbelend te eindigen in 1u09′. 

UPDATE! Enkele dapperen gingen voor de triple, dat kon niet uitblijven. Zo was er Jo Bruggen, die zijn 3 wedstrijden (5 km, 10 km en 10 miles) verstandig spreidde over een weekje. Zo was er ook Leo Van Houten, die op de laatste zondag, na de 10 km, ook effe, en snel, de 5 km eraan vastkleefde. En wat gedacht van Thibault Debusschere, die ’s zaterdags de 5 km kwam lopen (een primeur!), om er ’s anderendaags zowel de 10 km als de loodzware 10 mijl te combineren? Uiteindelijk wordt hij 5e op de 5 km, 2de op de 10 km en 2de man op de 10 mijl, om op de triple als tweede te eindigen, achter plaatselijke topper Bram Eeckhout. Heel knappe prestaties. De volledige uitslagen vind je hier.

Ook Kurt Claesen kwam nog een keertje terug, ditmaal voor de 10 km. Heidi Erkens liep de dag na haar virtuele Genk Loopt ook te Hoeselt, en had absoluut geen problemen met de Hoeseltse hellingen!