22/04/18 – Gent – Obstacle Run

Na zijn twee overwinningen op de vorige twee manches van de OCR Series, trok Thibault Debusschere naar Gent voor de volgende wedstrijd. Thomas Buyle, tweede in Nijmegen, en de Italiaan Stefano Colombo leken ter plaatse zijn sterkste tegenstanders te worden.

En zo geschiede: toen Stefano al snel Thomas en Thibault moest laten gaan, was de rest van het sterke deelnemersveld reeds uitgeteld. Toen Thibault echter “throw the hammer”, niet echt zijn geliefkoosde hindernis, miste, werd hij gestraft met een minuut “burpees”. Omdat hij daarna nooit meer echt in zijn ritme geraakte, en Thomas Buyle foutloos bleef, was een tweede plaats het hoogst haalbare, al dichtte hij op het einde van de wedstrijd het gat tot bij de overwinnaar nog bijna. Al bij al een mooie tweede plaats. En wanneer je binnenkort op ATLA iemand met hamers ziet gooien, weet je waarom J …

Nu volgt voor Thibault een wat langere trainingsperiode, met o.m. een trainingsstage in Marbella, afgesloten met de finale van de OCR Series einde juni.