22/11/13 – Gent – Hero for one day

Op vrijdag 22 november trok een mooie ATLA groep naar Gent om er deel te nemen aan ‘Be a hero for one day‘. Het concept door marathonman Stefan Engels opgezet is vrij eenvoudig: iedere dag in 2013 wordt er rond de Gentse watersportbaan een marathon gelopen, individueel of in estafette.
Voor 22 november hadden Leo Wellens en Harry Bulté zich opgegeven om beide, individueel de volledige 42,195 km te lopen.


Rond 13h00 vertrokken ze samen met medelopers Petra Jans, John Walstock, Luc Panis en Tom Vliegen en supporterende partners Veerle, Annemie en Luc vanuit Rekem naar de Oost-Vlaamse provincie hoofdplaats. Na een vlotte rit arriveerden ze tijdig in Gent om rond 15h00 te kunnen starten. De ontvangst ter plaatse door de vrijwilligers van de organisatie verliep hartelijk.
Om 15h05 klonk het startschot voor Leo en Harry en gingen ze op weg voor 8 rondjes van 5 Km rond de Watersportbaan. Voor de laatste 2,2 km dienden ze nog een kilometer verder te lopen om dan terug te draaien richting start/finish aan de Topsporthal.
De eerste rondjes gingen vlot voor de 2 lopers, gezellig maalden ze samen de kilometers af, daarbij aangemoedigd door hun supporters. Vanaf ronde 2 kregen ze het gezelschap van enkele plaatselijke lopers waaronder Sören, die reeds 42maal de Hero for one day was in 2013. Zijn doel is om er daar nog 10 bij te doen, zodat hij in 2013 gemiddeld 1 marathon per week zou hebben gelopen. Knap, zeker als je achteraf hoort dat hij 2 jaar geleden nog tussen de 110 en 115 kg woog.
Vanaf ronde 4 kreeg Harry terug last van zijn blessure aan de hamstrings. Samen met Leo, bij wie alles nog heel vlot ging, kwam hij halverwege de marathon voorbij in een tijd van 2h02. Ondertussen hadden zij vanaf kilometer 20 het gezelschap gekregen van John Walstock en Tom Vliegen.
Op kilometer 25 kwamen daar dan nog Petra Jans en Luc Panis bij.
Ondertussen was de duisternis ingetreden. Opvallend daarbij, hoe later en donkerder het werd, hoe meer atleten er te zien waren rond en ook op de Watersportbaan. Ondertussen waren de roeiers van de plaatselijke club ook aan hun trainingen begonnen. Mooi zicht was dat, al die roeiboten met hun witte en rode lampjes op het water.
Aan kilometer 31 nam Harry een pijnlijke beslissing. De pjin werd zo hevig dat hij terugkeerde op zijn stappen en rechtsomkeer maakte om er met 32 km mee op te houden :-(.
Leo, met in zijn zog John en Luc liepen verder terug het donker in.
Het laatste rondje haakte John af, zijn plaats werd ingenomen door Luc Nelis die Leo en Luc Panis per fiets, gekregen van de organisatie, gezelschap hield.
Luid aangemoedigd door de rest passeerden ze na 3h56 voor de laatste keer de start/finsh boog voor de ultieme 2 kilometer.
Na voor Leo, 4h08’07” mocht Leo gekroond worden als Hero nummer 326 voor 2013.
Een heuse podiumceremonie volgde nog, waarbij hij een mooi shirt kreeg aangetrokken en een dito medaille kreeg omgehangen. Daarna volgde nog een heuse lauwerkrans.
Het dient gezegd te worden, de organisatie was voor zo een klein groepje, gewoon af. Bevoorrading was er voor de hele groep, achteraf kon men zich nog rustig warm houden in de loft alvorens te gaan doucen in de Topsporthal en kregen lopers en supporters nog iets te drinken.
Na de deugddoende douche en het zoeken naar kousen trok de groep richting Gent centrum om er een lekkere Italiaan te verorberen. De GPS ‘Veerle en Leo’ deden schitterend hun werk en brachten na enig zoekwerk naar parkeerplaats, door de Gentse zesdaagse in het Kuipke was het immers zeer druk, dicht bij het restaurant waar op voorhand was gereserveerd.
Omdat John, bij een vorige marathon niet kon genieten van door Harry beloofde choco, had hij nu als verrassing een fles bij voor Harry.
Na een gezellige babbel werd de terugreis richting Maasland aangevat en de voor bijna iedereen geslaagde maar wel voor iedereen gezellige dag afgesloten!
Zeker voor herhaling vatbaar!!!

 • Heemskerk Cor
  23/11/2013 at 16:54

  Wat een superteam. Kapitein Harry met zijn kornuiten John, Leo, Luc,Petra en Tom. Knappe teambuilding.

 • Els
  24/11/2013 at 22:40

  Leo, een dikke proficiat met je behaalde resultaat. Je staat er als een echte held!
  Harry, voor jou, o zo jammer dat het je niet is mogen lukken om te slagen in deze marathon, maar ik ben er zeker van dat je supporters je getroost hebben als ‘echte vrienden’. Jullie zullen er zeker en vast leuke dag van gemaakt hebben. Nu eerst voldoende verplichte rust en herstel voor de Kapitein.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.