23/02/20 – Bilzen – Offroad trail

(foto #offroadbilzen)

Weinigen weten dat ook in Bilzen een topparcours voor trails te vinden is. Getuige daarvan is de Bilzen Offroad trail die plaatsvond in het gebied tussen Bilzen en Rosmeer. Moeilijk, zeer moeilijk parcours, met heel wat glijpartijen tot gevolg. De wekelijkse storm maakte het er ook niet gemakkelijker op. En toch namen een aantal ATLA-atleten deel!

Op de hoofdafstand (15 km) wist een superieure Thibault Debusschere oude bekende Jo Vrancken, winnaar van vele wedstrijden in vooral het Luikse, achter zich te laten. Ze wisselden tot halverwege van koppositie, tot Thibault zijn tijd gekomen vond om op de technischere stukken verder afstand te nemen en met voorsprong te winnen in 57’55”. Ralf Buntinx eindigde mooi 8ste in 1u05’55”. Jo Bruggen en Peter Vandooren kwamen een volgend steentje bijdragen tot hun marathonvoorbereiding, en deden dit prima en zelfs tegen het min of meer vooropgestelde tempo in 1u26’01”, toch niet simpel in deze omstandigheden.

Julian Nicolaes wist heel knap de hoofdvogel af te schieten op de 7 km in 26’28”, en hiermee een aantal toppers achter zich te laten. Raf Clerinx eindigde vierde in 28’06”, Robert Theunissen achtste in 29’08”, Drea Vandooren en Lien Bruggen namen een modderbad voor gevorderden in 40’00” en wisten hiermee nog een heel grote bende volledig afgepeigerde mensen achter zich te laten… Hierbij willen Lien en Drea ook nog eens aandacht vragen voor onze wekelijkse zaterdagtraining, telkens om 10 uur, toegankelijk voor studenten en zeker ook voor niét-studenten!!

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.