25/02/18 – Brussel – B.K. Veldlopen

Prachtige finale van de crosscup en meteen Belgisch kampioenschap aan het paleis van Laken in Brussel. Het parcours lag er uitermate hard en snel bij, de ijzige wind en de stevige beklimming waren de scherprechters.

Het begon al meteen met een thriller waar eerstejaars cadette Fien Peusens de hoofdrol speelde. Na de hele wedstrijd aan de leiding te hebben gelopen werd ze in een bloedstollend slot nog met miniem verschil al of niet geklopt. De nrs 2-3-4 gingen nagenoeg gelijk over de streep.
Na 15 minuten beraadslagen en overgeleverd aan de goodwill van de jury werd Fien onterecht naar plaats 4 verwezen.  Estelle Lantin werd hier 48ste.

Bij de 2de jaars cadetten redde Marie Willems de meubelen 36ste. Brenne Caubergh finishte als 45ste.
Ward Janssen nam dadelijk het grote werk op zich bij de 1ste jaars cadetten, in de 2de helft viel hij terug naar plaats 5 maar met een mooie eindspurt pakte hij nog de 4de plaats. 2de jaars Senne Biesmans bevestigde wederom. Ondanks een heel slechte start eindigde hij heel sterk 13de. Luca Mebis ontgoochelde met plaats 64.

Bij de scholieren meisjes waren de 12de plaats van Annelies Nijssen en de 22ste van Lina Mebis zeker behoorlijk. Net als broertje Ward ging Arnoud Janssen van het begin er tegenaan bij de 1stejaars scholieren en hield voortreffelijk stand met een 6de plaats. 2dejaars Aron Claesen deed het prima met plaats 13. Quinten Geurts deed wat van hem verwacht werd, overleven, 46ste plaats.

Drea Vandooren 33ste bij de juniores dames. Matthias Janssen liep in de heel sterke juniores jongens reeks in de eindfase nog de top 20 binnen, 19de.
Bij de grote jongens was master Steven Heemskerk onze rots in de branding in het meer dan 100 koppige senioren peloton. Na een slechte start raapte hij weer de ene na de andere op, op het te snelle parcours. Met een 18de plaats was hij dan toch weer zeer tevreden.
Achteraf werd hij nog gehuldigd op de afsluitende receptie voor zijn winst in de nationale masterscrosscup geflankeerd door Pa Cor, Jimmy en Lina en tussen al de kampioenen van nu en weleer.