25/08/19 Hechtel – L.K. Aflossingen

ATLANDERS zorgen voor sfeer in het Duinenstadion! We waren er met een heel supporterslegioen en zagen mooie prestaties. Ondanks dat we toch een resem atleten moesten missen vanwege vakanties en andere bezigheden, hadden Erwin en Cor toch 36 ploegen kunnen optrommelen. Zelfs onze bestuursploeg stond er met een ploeg. Balans: 6x GOUD – 5x ZILVER – 8x BRONS, inclusief 6 CR’s en 3 LR’s ! We stonden er als ATLA !!

Dank aan iedereen, supporters, fotografen, atleten en trainers. Vooral dank ook aan onze jeugdtrainers Nathalie, Peter & Erwin die de zware taak hadden om de 12 jeugdploegen in goede banen te leiden. Niet te vergeten de chauffeurs die atleten her en der moesten oppikken, wat dikwijls vergeten wordt. En zeker ook dank aan alle juryleden die de hitte trotseerden, in het bijzonder ons ATLA-jurylid Theo Bruninx.

Verder verslag:

Het was bloedheet op de mooie blauwe piste van het Duinenstadion. Op deze piste zijn vroeger menige wereldrecords gesneuveld op de KBC Nacht.

De jeugd-atleetjes mochten de spits afbijten en deden het goed. Opvallend gegeven was wel dat de meeste aflossingen goed gingen ondanks dat er heel weinig op was getraind. Zeker een pluim voor onze jeugdtrainers. Bij de jeugd pakken we onverwacht een bronzen plak op de 4x60m pupillen jongens met Wout Claesen-Dyon Monten-Tomas Cox-Meijers Robin. 

Bij de groten sneuvelden liefst 6 CR’s en 3 LR’s:

 • 4x100m M35 Geert Bruninx-Peter Segers-Ralf Buntinx-Bert Janssen CR
 • 4x200m M35 Geert Bruninx-Claassen Carel-Hans Vangangelt-Chretien Vranken CR
 • 4x100m M50 Jacques Dreessen-Harry Bulte-John Walstock-Cor Heemskerk CR + LR
 • 4x200m M50 Jacques Dreessen-Harry Bulte-John Walstock-Andre Claesen CR + LR
 • 4x100m M55 Chretien Vranken-Hans Vangangelt-Andre Claesen-Carel Claassen CR + LR 
 • 4x800m AC dames Annelies Nijssen-Lina Mebis-Sally Dreesen-Fien Peusens CR

 

We pikken er enkele opvallende prestaties uit: Eline Claeys trok haar ploeggenoten telkens naar ZILVER op 4x100m AC en 4x200m AC.
De 4x400m AC mannen behaalden GOUD in een goede 3.39.56 met Simone-Tim-Martijn-Wout, met daarin vooral Simone en Wout met een knappe eindspurt in de hoofdrol.
De dames AC 4x800m Annelies-Sally-Fien-Lina domineerden de ganse wedstrijd in 10.06.34, een nieuw CR.

De eindrush van Suzanne Boers op de 4x100m masters was er eentje om in te kaderen en bracht GOUD op voor Sabine-Linda-Nathalie-Suzanne.
Het filmpje van deze mooie wedstrijd staat tussen de foto’s.
Kamper Geert Bruninx maakte indruk in de sprint.
Zij waren de exponenten van een toch wel sterke mastersgroep.
De traditionele sterke masterploegen 4x800m Willy-Raf-Bert-Peter en 4x1500m Steven-Ralf-Willy-Raf maakten het overtuigend af.

CHAPEAU voor iedereen die er was voor ATLA waar het motto “DEELNEMEN IS BELANGRIJKER DAN WINNEN” meer dan ooit overheerste.

  Plaats een reactie

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.