25/09/22 – Lanaken – Maasrun

Het was lang geleden. Te lang geleden. Nu beseffen we opnieuw hoe we “onze” Maasrun de afgelopen jaren hebben gemist. En net zoals in het verleden waren de weergoden ons opnieuw gunstig gezind. Met zelfs een voordelige noordenwind als extraatje! De resultaten van onze atleten mochten dan ook worden gezien. Van groot tot klein, van jong tot minder jong, allen presteerden ze op niveau, en haalden ze het beste uit zichzelf naar boven. Lanaken (en ook Rekem, Neerharen, Herbricht, Uikhoven) kleurde dan ook paars, niet alleen op het parcours maar ook op het podium!

Uitslagen

(tekst Cor Heemskerk:)

19de Maasrun werd een groot succes met de winnaars: Op de 5 km Aron Claesen en Jet Driesen – 10km Dorian Fintoline en Sonja Vernikov- 10mijl Pieter Berben en Leentje Hellemans.  Op de 10km kregen we voor het eerst een officieel Limburgs kampioenschap 10km op de straat. Hier was ATLA de grote slokkop met 6x goud – 7x zilver – 5x brons.

GOUD Senne Biesmans-Steven Heemskerk-Raf Clerinx-Luc Borghoms-Dreessen Jacques- Linda Lenaerts
ZILVER Bjorn Spauwen-Ralf Buntinx-Leo Van Houten-Carel Claassen-Rianne Linssen-Erkens Heidi

BRONS Jaime Morales-Kurt Claesen-Rene Meertens-Mieke Thys-Brigitte Steijns

Op de 5 km zagen we Aron Claesen overtuigend zegevieren in 15.40 en werd triatleet Julian Nicolaes knap 4de 16.17. Op de 10km was Steven Heemskerk onze sterke man achter het duo Fintoline en Nulens in 32.54. Verrassend was junior Senne Biesmans 11de in 37.07. en de onverslijtbare Luc Borghoms 14de 37.27. Seniore Rianne Linssen 3de in 39.41 bevestigde haar Limburgse titel halve marathon. Rene Willemink was op de 10 mijl onze sterkste Atlander in 1u04.07 en 8ste plaats.  De jeugdloop 1 km en de 2,5 km family run brachten weer vele jongeren op de been.
Dank aan iedereen, atleten, supporters en de vele vrijwilligers.

 

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.