27/05/18 – Wellen – Bokkerijdersrun

Een puike organisatie in Wellen voor deze Bokkerijdersrun, die onder zwoele omstandigheden werd gelopen.
Voor Brussel werd vooraf aangekondigd dat er op 3 plaatsen een nevelgordijn zou worden opgesteld in Wellen stonden er over de 5 km lange ronde op minstens 10 plaatsen sproei-installaties waar de lopers zich konden verfrissen. Bovendien zorgde de plaatselijke jeugd met waterpistolen, nadat ze vroegen of het mocht, voor nog extra verfrissingen.
Aan drankposten ook geen gebrek. Vanaf kilometer één was er ongeveer iedere kilometer water te verkrijgen.
Na de finish kregen de deelnemers dan nog een goed gevulde goodie-bag en een tombolaticket in de handen gedrukt.

Over 5 km, mooi ingedeeld in 2,5 bergopwaarts en daarna 2,5 km in dalende lijn, was Mercy Komen in 19’35” de snelste dame van het pak. Linda Lenaerts miste met een handvol seconden het podium en werd vierde in 24’34”.
Bij de heren masters was plaats 1 en 3 voor ATLA. Met 16’10” was Willy Peter de snelste master (2de algemeen). 16’57” leverde Raf Clerinx de derde plaats op het masterpodium op.
Voor Carel Claassen en Bert Janssen verliep de wedstrijd in een zelfde scenario als enkele weken geleden in Tongeren. In de laatste km wist Bert Carel te passeren. Eindtijd voor Bert 19’43”, voor Carel 19’49”.

Jacques Dreessen, Guillaume Engelen, John Walstock en Harry Bulté namen de 10 km voor hun rekening. Zij hoopten op een kleine beetje regen. Het zag er even naar uit dat hun wens vervuld zou worden maar net voor de start brak de zon weer door. Ondanks de zware omstandigheden konden ze de hele 10 km een egaal tempo lopen. Aan de finish waren ze dan ook tevreden met 50’50” voor Jacques, 53’30” voor Guillaume en 55’45” voor John en Harry.

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.