27/10/19 – Berlare – CrossCup Relays

ATLA-JUNIORES DAMES ZORGEN VOOR EEN VERRASSING VAN FORMAAT DOOR DE CROSSCUP RELAYS TE WINNEN! SCHOLIEREN JONGENS KNAP 5de!

De Structabo CrossCup Relays verhuisde van Gent naar Berlare, naar het prachtige provinciale domein Nieuwdonk. Slechts 2 ATLA-ploegen aan de start maar deze lieten van zich horen.

De jongens scholierenploeg mocht de spits afbijten in een 43koppig veld met starter Luca Mebis die meteen heel voorin postvatte en lang standhield, de afsluitende zandstrook was er net iets te veel aan. Hij gaf op een 12de plaats de stok af aan Bjorn Spauwen, de laatste weken sterk bezig. Bjorn deed dit uitstekend en hield knap stand. Slotloper Senne Biesmans moest het doen en stormde als het ware naar plaats 5. Jammer dat de afstand eigenlijk iets tekort was. De juniores dames begonnen er met startloopster Lina Mebis aan die op haar 1000m het gat moest proberen klein te houden. In de zandstrook kreeg ze het zwaar. Annelies Nijssen nam over en begon aan een remonte naar de ploegen van AVT en SERAING die tot dan toe domineerden. Op de zandstrook na 1500m bracht ze ATLA terug tot plaats 7. Dan begon de demonstratie van Fien Peusens, nog maar 1ste jaars scholiere, die de langste afstand van 2,6 km voor haar rekening nam. Na 1500m kwam ze in het zog van de koploopsters en liet deze ook meteen ter plaatse om dan aan haar zegetocht te beginnen. Het was de speaker van dienst ook niet ontgaan. Ze zette nummer 2 AVT op 23″. Dit alles zorgde voor een felle ontlading bij de trainers, ouders en andere achterban. De Karmeliet smaakte. ATLA zorgde voor de enige Limburgse zege.

  • Geert De Troyer
    28/10/2019 om 15:10

    Wat ’n schitterend resultaat van beide teams. Proficiat. Dat belooft voor het vervolg van het seizoen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.