27/11/11 – Geldrop (Nl) – ’t Is voor niks marathon

Els Aelbers, Ghislain Dops en Jacques Vandewal namen deel aan de “’t is voor niks marathon” in Geldrop. 
Voor niks in de portemonnee, maar een prachtervaring rijker.

Aangezien ik de laatste weken weinig kilometers maakte, wist ik van tevoren dat ik geen goede tijd zou kunnen neerzetten.  
Aangezien er slechts 4 bevoorradingsposten waren, was het ook aangewezen eigen drank mee te nemen. 
Bovendien was het een natuurmarathon en daarvan weet je vooraf  dat de stukken verharde weg beperkt blijven. Dus werd er veilig gestart. Trager dan 6min/km. Ghislain daarentegen was enkel de eerste km nog in mijn gezichtsveld. 
Na een kleine passage door een woonwijk, vervolgens over de autosnelweg en na enkele km kwamen we in een natuurgebied. Dit was gewoon prachtig. Het volledige parcours (+/- 38km) liepen we door de natuur (de andere 4 over de verharde weg). Over de heide, door de bossen, met allerhande soorten ondergrond, van mul zand, wortel- en bospaden bedekt onder het bladerdek, tot  zelfs mannequinpaden. (dit zijn die paden waar je niet anders kan dan de ene voet mooi recht voor de ander te zetten). Deze zijn voor mij de moeilijkste. 
Het parcours was ongelooflijk mooi. Het ene moment dacht ik dat ik aan de veldloop van Neerpelt bezig was, het andere moest ik eens extra knipperen met mijn ogen om te  zien of datgene wat ik zag werkelijkheid was. 
Met momenten was het ook minder mooi. De regen en wind die hevig tekeer gingen. Op zo’n momenten merk je pas hoe onbeholpen je bent als je alleen bent. 3 wandelende dames hielpen me dan ook graag even mijn regencape aan te trekken, want de wind wou eens even laten zien wie de sterkste was. Een andere passage kuste ik zowaar de grond.

Ghislain bereikte na 3u30 de finish. Jacques had 4u04 nodig om een andere dame te hazen. Ikzelf heb veel langer genoten en kwam over de finish na 4u43. Dit was mijn 20ste marathon en ik denk dat ik wel mag zeggen dat dit de mooiste was van ze allemaal. 
Na een heerlijke douche, professionele massage en de vochtvoorraden terug aangevuld te hebben, reden we onder ons drieën gezellig terug naar huis, plannen en afspraken makend voor onze volgende marathon.

 • Petra Jans
  30/11/2011 om 10:05

  Prachtig verslag! Proficiat allemaal! En Els, met deze 20ste doe je je naam van marathon-woman alle eer aan!! Chapeau!

 • Marie Jeanne
  30/11/2011 om 19:15

  De mooiste en de goedkoopste… waar vind je dat tegenwoordig nog !!
  Dikke proficiat Els, ik moet zeggen : voor jou eindigt het jaar wel in schoonheid, nietwaar ?

 • Astrid
  02/12/2011 om 09:36

  Proficiat aan allen!! Leuk verslag…tof dat jullie zo genoten hebben. Dat smaakt natuurlijk naar meer…

  Groetjes

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.