28/10/23 – ’s Gravenvoeren – Bear Trail

(verslag Daisy Mombeek)

Terwijl zijn mede-Atlanders dit weekend afzakten naar Duitsland en de whatsappgroep “Frankfurt marathonners” in vuur en vlam stond, arriveerde Wim Swennen op zaterdag 28 oktober om 10 uur, met zijn schoonste kousen aan, aan de start van De Beartrail (“The original one”) in ‘s Gravenvoeren samen met 143 andere trailrunners.

Klaar om gedurende 39 km alles van zichzelf te geven na enkele maanden intensief trainen met de marathonlopers van Atletiekclub Atla, onder leiding van coach Kurt Claesen.

Na een lange nazomer, maar dan de laatste week voor de wedstrijd toch flink wat regen, zorgde voor een heerlijk vettig parcours. De 1000 hoogtemeters en modderige ondergrond veroorzaakten de nodige slippertjes. In de zompige grasvelden zakte men dan weer weg, waardoor het tempo ferm tegengehouden werd.

De afdalingen gaven het grootste risico op blessures. Een kleurrijk bladerdeken in een prachtig heuvelachtig herfsttafereel zorgden voor verraderlijke wortels en putten in de ondergrond. Regelmatig anderen zien vallen onderweg, maakte Wim extra alert.

De eerste 11km van het parcours ging zeer vlot. Vervolgens kwam er van kilometer 11 tot kilometer 24 de grootste klim, tot het winderige hoogtepunt van de trail met prachtige uitzichten. Ook dit verliep nog zeer soepel.
Daarna begonnen de hoogtemeters toch in de benen te kruipen waardoor de laatste klimmen ook regelmatig omhoog gewandeld moesten worden.
Vanaf kilometer 35 kwam de laatste flinke afdaling, die toch zeer zwaar in de benen kroop. Gelukkig was de mindset sterk en kon er al stilletjes aan op de finish gefocust worden die nu bijna in zicht was.

Voldaan en zeer gelukkig kwam hij als 51e over de eindstreep op 4u 12 min. Een knappe prestatie, Wim!

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.