28/08/16 – Lanaken – P.K. Estafetten

Het bestuur van ATLA bedankt iedereen die heeft bijgedragen om van de Limburgse aflossingskampioenschappen op onze piste een grandioos succes te maken: atleten, trainers, juryleden en de grote groep helpers!

Mark Coolen
Voorzitter

Er werden opnieuw foto’s toegevoegd. Momenteel zijn er 660 foto’s beschikbaar! Bedankt aan de fotografen!

ATLA piste daverde zondag op zijn grondvesten, prachtig weer, massale belangstelling, 225 ploegen met daarbij liefst 58 ATLA ploegen. Een nieuw record, Cor en Erwin hadden hun werk goed gedaan. 
Het motto”DEELNEMEN IS BELANGRIJKER DAN WINNEN” stond voorop. 

Medaillewinst: 11 x GOUD, 11 x ZILVER en 8 x BRONS. Er sneuvelden liefst 7 CR’s waarvan de masters er 6 voor hun rekening namen. Daarbij gingen 3 Limburgse records voor het bijl.

Onze jeugd deed het meer dan behoorlijk. Onze benjamins meisjes eindigden 2de in hun reeks na een knappe eindspurt van Mayte Garcia Y Vilar. Lore Vossen, Lore Janssen en Bo Hermens hadden het voorbereidend werk opgeknapt.
Onze benjamins jongens, Maarten Segers, Mathis Moermans, Sam De Ruysscher en Matisse Creyf vielen net naast het podium.

Bij de pupillen zagen we Laure Vranken, Nele Weyen, Fleur Claassen en Alysha Cokinakis hun uiterste best doen. De pupillen jongens eindigden beiden in hun reeks op de 2de plaats. Voor het team Ian Franssens, Olivier Moermans, Eli Timmerman en Jochem Herkert leverde dit een zilveren plak op. Het andere team werd gevormd door Tibo Creyf, Jürre Caubergh, Thijs De Ruysscher en Indy Heemskerk.

Bij de miniemen zagen we de teams Marren Van de Wauw, Hielke Panis, Karen Nicolaes, Lien Weyen – Birthe Vranken, Hanna Vanelderen, Fien Peusens, Romy Maccallini – Ward Jannsen, Peter Van Hoof, Senne Biesmans, Tobias De Ruysscher – Luca Mebis, Bjorn Spauwen, Lars Smeets, Luc Smeets. Het team van Bert Hermens, Wout Thijs, Chris Vangangelt en Simone Ambrico behaalden hier een knappe bronzen medaille.

Bij de 3x600m zagen we bij de benjamins Nore Vranken, debutant Zoë Jans en Mayte Garcia Y Vilar en het team van Bo Hermens, Lore Vossen en Lore Janssen. Bij de jongens het team van Colin Weijenberg, Axl Moesen, Sam De Ruysscher en Maarten Segers, Mathis Moermans, Matisse Creyf.

Voor de pupillen dames verdedigden Anais Laureyn, Heleen Segers, Laure Vranken en pupillen heren Ian Franssens, Jürre Caubergh, Jochem Herkert – Thijs De Ruysscher, Olivier Moermans, Tibo Creyf de kleuren van Atla.

Onze miniemen dames hadden eveneens 2 teams ingeschreven. Jammer dat er één team bij de start niet compleet bleek te zijn…

Het team dat wel aan de start verscheen, Brenne Caubergh, Birthe Vranken, Fien Peusens, liep een verstandige en goed ingedeelde race en moest enkel AVT voor zich dulden. Een knappe verdiende zilveren medaille was hun deel.

Bij de miniemen mannen deden we het zelfs nog beter! 2 teams op het podium en één team, Bjorn Spauwen, Luc & Lars Smeets, op een knappe 6de plek.
Het team van Chris Vangangelt, Senne Biesmans en Luca Mebis toonde zich de sterkste en kroonden zich tot Limburgs Kampioen. Tobias De Ruysscher, Berre Timmerman en Ward Janssen mochten de titel van vice-Limburgs Kampioen op hun conto schrijven.

4x100m W45 Aida-Heidi-Veerle-Suzanne  CR
4x200m W45 Aida-Petra-Astrid-Veerle CR
4x400m W45 Suzanne-Astrid-Heidi Petra CR + LR
4x800m M35 Luc-Peter-Carel-David CR
4x800m M60 Andre-Gust-Jef-Jacques CR +LR
4x1500m M60 Andre-Cor-John-Paul CR +LR
4x400m cadetten jongens Aron-Jorre-Arnoud-Tim CR

Jammer genoeg hebben we ook afscheid moeten nemen van Erik Heggen en Maxim Muermans,
toch 2 stevige ATLA-pionnen die dikwijls genoeg hun klasse hebben getoond en die we zeker gaan missen.
Ze hebben het wel in stijl gedaan met GOUD op de 4x100m en 4x400m. 
We zagen nog mooie dingen met de winst van de 4x100m damesploeg Suzanne-Bo-Edith-Eline in 49.20 en de 4x100m herenploeg Maxim-Dennis-Laurent-Elroy 42.60. De 4x400m heren met Maxim-Vincent-Elroy en Erik Heggen die het knap afmaakte in 3.27.64. De supermasters Carel-Peter-David-Raf-Willy-Steven-Luc beheersten de 4×400, 4×800 en 4x1500m. De jonge meisjes en jongens werden telkens 2 maal voor de leeuwen gegooid maar deden het uitstekend. We kunnen blijven doorgaan, één ding is zeker, het was een prachtige teambuildingsdag waar iedereen van groot tot klein, van wedstrijdloper tot recreant zijn duit in het zakje deed. Dikke proficiat aan iedereen, atleten, trainers, helpers, juryleden en natuurlijk onze supporters.

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.